Hlavní obsah

Lásik poslední místo Baníku neřešil. Chtěl prostě hrát

Ostrava

Navázat na úvodní výhru v soutěži proti Olomouci cestují dnes do Uherského Hradiště fotbalisté Baníku. „Slovácko je nebezpečné. Obzvláště, když hraje Libor Došek. Ale máme na to tam uspět. Baník už to nejednou ukázal. Například se Spartou či s Jabloncem bylo vidět, že tým na to má. Byly tam i nedostatky, ale ty se dají odstranit,“ popisoval slovenský záložník Baníku Richard Lásik, který proti Slovácku odehraje páté utkání v baníkovském dresu.

Foto: Tomáš Svoboda/FCB

Ostravský záložník Richard Lásik v přípravném zápase proti ČR U20.

Článek

„Je to pro mě pořád všechno nové, zvykám si. Myslím, že každým dalším zápasem to bude lepší a po dvou třech dalších zápasech to bude ideální jak dozadu, tak dopředu," uvedl 23letý odchovanec Slovanu Bratislava, který v předešlých třech letech sbíral zkušenosti v italské druhé lize v týmu Brescia Calcio. „Nějaké zkušenosti jsem tam nabral. Možná i proto se teď v Baníku neperu s nervozitou. Jsme sice poslední, ale to se může rychle změnit. Velká část ligy je stále před námi a neberu to jako handicap," popisoval Lásik.

Jak sám přiznává, ostravský klub si vybral tak trochu z nouze. „Hledal jsem tým, kde bych mohl pravidelně nastupovat. To byla priorita. Nedíval jsem se, jak na tom Baník je," svěřil se slovenský záložník, který se po příchodu do Čech trochu pral s kondicí. „Nikdy jsem s ní neměl problém, ale tady jsem měl v 70. minutě zápasu dost. Česká liga je, co se týče bojovnosti i rychlosti o level výš, než slovenská. Byl jsem velmi mile překvapený, neměl jsem s ní žádné zkušenosti a ani jsem ji nesledoval," přiznal Lásik.

Před podpisem smlouvy proto poprosil o radu kamaráda ze slovenské reprezentace a bývalého kapitána Baníku Jána Greguše. „Dal mi dobré doporučení. Říkal sice, že v klubu jsou problémy, ale to jsem moc neřešil. Nezajímalo mě, jestli je Ostrava poslední, nebo první. Zajímalo mě, zda budu moct pravidelně nastupovat," uvedl Lásik.

To se mu v Uherském Hradišti určitě splní. „Hlavní postavou Slovácka je útočník Došek. V posledních zápasech ale nehrál a nebudu zastírat, že bych jeho absenci přivítal," přiznal Korytář. „Bez Doška jsou trochu bezradní. Věřím, že se dobře nachystáme a jejich defenzívu dostatečně prověříme. V naší situaci je pro nás každý bod hodně důležitý. I na Slovácku chceme podat takový týmový výkon, který nás může přivést k úspěchu. Budeme chtít navázat na utkání proti Olomouci," řekl Korytář.

Počítat nemůže se zraněným Martinem Kouřilem, který má naštípnutý palec na noze, Ondřejem Sukupem, jenž je po operaci menisku ani s dlouhodobě zraněnými Mensahem, Šichorem a Šašinkou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice