Hlavní obsah

Třicet gólů už nestihne. Zraněný Paixao si do konce podzimu za Spartu nezahraje

Praha

Během letní přípravy zazářil a vyhlásil útok na 30 vstřelených gólů za sezónu. Jakmile však přišly soutěžní zápasy, jeho hvězda rychle pohasla. Útočník Marco Paixao si teď navíc do konce podzimu za Spartu nezahraje. Jedenatřicetiletý portugalský fotbalista si v průběhu reprezentační pauzy zlomil kotník. Informoval o tom mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Marco Paixao.

Článek

Marco Paixao si před sezónou troufal na 30 gólů.

Zdálo se, že Sparta se v jeho případě trefila do černého. Portugalský střelec Marco Paixao během letní přípravy zdárně zastoupil zraněného kanonýra Davida Lafatu. V pěti zápasech nasázel šest gólů.

Třicetiletý útočník přišel na Letnou zdarma jako volný hráč po vypršení smlouvy v polské Vratislavi. Během dvou sezón za Slask odehrál 66 zápasů a vstřelil 34 branek. To mu však nestačilo. „Můj osobní rekord je 28 gólů. V této sezóně ho chci překonat. Pokud dám třicet gólů, bude to skvělé," troufal si Paixao.

Sezónu logicky začal v základní sestavě. Rychle z ní ovšem vypadl a Letenští byli rádi, že se uzdravil kanonýr Lafata. Paixaovo kouzlo bylo pryč. "Ve Spartě není čas, aby hráč pět, šest zápasů dokazoval, že na ni má," poukázal na Portugalcovu adresu trenér Zdeněk Ščasný.

Paixao na Letné podepsal smlouvu na dva roky. Gólu v lize se od něj ovšem fanoušci nedočkali, v posledních pěti ligových kolech odehrál pouhých 16 minut. Mnohem výraznější letní posilou je Nigérijec Fatai, kouč Ščasný pak místo Portugalce na lavičku vzal raději mladého Juliše.

Teď se Paixao ke všemu zranil a na marodce se připojil k Lukáši Váchovi a Michalu Breznaníkovi. "Marco si přivodil zlomeninu zevního kotníku, který již dříve léčil. Na podzim už se na hřišti neobjeví," uvedl klub na svém twitteru.

Reklama

Související témata: