Hlavní obsah

Dukla - Ml.Boleslav 1:1Boleslavi na promočené Julisce zvlhl střelecký prach. Od prohry ji zachránila penalta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Čajič 1 : 0
80. Magera (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Dělbou bodů po remíze 1:1 skončila předehrávka 10. kola fotbalové Synot ligy mezi Duklou a Mladou Boleslaví. Pražský tým vedl od 40. minuty zásluhou trefy Bosňana Aldina Čajiče, nejofenzivnější celek soutěže spasil až v závěru jeho nejlepší střelec Lukáš Magera, jenž proměnil penaltu nařízenou za hru rukou Lukáše Štetiny ve vlastní šestnáctce. Středočeši se v tabulce bodově dotáhli na třetí Liberec, ale vinou horšího skóre zůstávají na čtvrté pozici. Dukla je jedenáctá.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Dukly Bronislav Miloševič (vpředu) a obránce Boleslavi Jan Bořil.

Článek
Fotogalerie

Svěřenci Karla Jarolíma přijeli s vizitkou tří výher v řadě, hráči Dukly je však do blízkosti brankáře Rady nepouštěli. Úvod zápasu nabídl vyrovnanou a bojovnou partii bez větších šancí, pouze domácí Považanec, Mareš a Hanousek z dálky stříleli nepřesně.

Největší možnost Mladé Boleslavi měl až v závěru první půle Zahustel, který dostal hodně prostoru a postupoval sám na Radu, jenže ránu mu na poslední chvíli zblokoval Gorkšs. Dukla bleskově odpověděla a ve 40. minutě otevřela skóre. Po rychlé rozehrávce Krmenčík přiťukl míč Čajičovi a bosenský záložník se z hranice šestnáctky trefil k tyči.

Středočeši byli po několika vteřinách druhého poločasu blízko vyrovnání, když tečovanou střelu Skaláka zastavilo břevno. Po hodině mohl rychlou akci Pražanů zakončit gólem Mareš, ale z první vypálil nad branku.

Boleslav si ani po příchodu střídajícího útočníka Baroše nedokázala vytvořit souvislý tlak a vypadalo to, že poprvé v sezóně nedá gól. V 80. minutě však obrana Dukly udělala dvě velké chyby. Rada chybně vyboxoval míč a Štetina ve vápně zahrál rukou. Nařízenou penaltu pak suverénně proměnil Magera a připsal si sedmý ligový gól v sezóně.

Jarolím bod bral

"Bohužel jsme slibně rozjeté utkání zase nedotáhli do vítězného konce. Pojistka a gól na 2:0 je jedna možnost, jak to dohrát. Nebo neudělat takové stupidní chyby, které jsme schopní udělat. Ve fázi, kdy Boleslav už spíš silou vůle chtěla tlačit, jsme jí naší hloupostí nabídli penaltu a tu využila," litoval kouč Dukly Luboš Kozel.

V závěru ještě mohl dokonat obrat hostů Skalák, ale z úhlu vystřelil těsně vedle. "Vzhledem k tomu průběhu nakonec můžeme být rádi, že jsme uhráli aspoň bod, i když v závěru tam byly situace, které jsme možná mohli vyřešit líp a utkání rozhodnout. Asi ten výsledek je nakonec tak nějak spravedlivý," konstatoval Jarolím.

Kouč Dukly naopak bral remízu jako ztrátu. "Jsem zklamaný z výsledku, protože náš výkon byl poctivý a takticky odehraný tak, jak jsme chtěli. Bohužel odměna v podobě vítězství ani dneska nepřišla a po tom bodu to roste velmi pomalu," prohlásil Kozel, jehož tým počtvrté za sebou v lize nevyhrál.

Fotbalová Synot liga - 10. kolo:
Dukla - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 40. Čajič - 80. Magera z pen.

Reklama

Související témata: