Hlavní obsah

Slavii o parádní sérii nepřipravila ani epidemie. Uhrin prvně v kariéře ordinoval dvoudenní volno

Jablonec

Už sedm zápasů v řadě nepoznali fotbalisté pražské Slavie v nejvyšší soutěži hořkost porážky. Tým trenéra Dušana Uhrina bral z úvodních tří kol jen jediný bod, jenže od poloviny srpna čtyři zápasy vyhrál, třikrát remizoval a vstřelil dvanáct gólů při třech inkasovaných. Naposledy uhrál bezbrankovou remízu v sobotu odpoledne v Jablonci, který před sezónou avizoval útok na titul, ale aktuálně se dívá Pražanům v tabulce na záda.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Jablonecký Vjačeslav Karavajev (vlevo) v souboji s Milanem Černým.

Článek
Fotogalerie

„S bodem jsem maximálně spokojený. Jednak proto, že Jablonečtí byli extrémně motivovaní konečně doma zvítězit, a pak jsme měli vlastní problémy. Poprvé v kariéře jsem hráčům během tréninkového procesu v sezóně musel dát dva dny volno. V hráčském kádru i realizačním týmu totiž řádila nějaká epidemie, tudíž jsem v jednom okamžiku během reprezentační přestávky měl k dispozici pouze pět hráčů," posteskl si Dušan Uhrin mladší, trenér Slavie.

Do přestávky duelu v Jablonci měl dost možná v nohách u postranní čáry více metrů než někteří jeho svěřenci, o výkonu hlasivek ani nemluvě. Na celou bídně zaplněnou jabloneckou Střelnici se rozléhalo jeho dirigování hráčů, kteří evidentně v ofenzívě neplnili taktické pokyny.

„Byl jsem naštvaný, protože představa vstupu do utkání v našem podání byla zcela jiná. Vůbec jsme nehráli, jak jsme si řekli. Byli jsme pasivní, celá záloha se schovávala a nikdo nechtěl hrát dopředu," vysvětloval Uhrin, proč jím tak cloumaly emoce, že si i přes pouhých pět stupňů odložil bundu a mužstvo dirigoval jen v saku.

Zlepšený projev po změně stran

„Do přestávky nás Jablonec mohl za některé chyby potrestat, ale po pauze jsme plnili pokyny. Přitvrdili jsme, chodili do soubojů a získávali důležité míče ve středu hřiště, navíc jsme dokázali i soupeře ohrozit," chválil mužstvo za zlepšený projev Uhrin. „I proto jsem byl klidnější," usmíval se Uhrin.

Série sedmi ligových zápasů bez prohry jej těší, pro mužstvo jde z hlediska psychického o velké povzbuzení. Současně však trenér Slavie bilanci nepřeceňuje. „Pořád máme málo bodů. Doma jsme mohli získat o čtyři více. V našich silách je hrát lépe. Zejména v ofenzívě musíme být aktivnější. Ale třeba v případě Jablonce se na nás zdravotní trable podepsaly. Na nic se nevymlouvám, ale šlo skutečně o svízelnou situaci," vracel se Uhrin k chřipkové epidemii v kádru Slavie během minulých dvou týdnů.

„Když někdo naskočí do zápasu po dvou dnech tréninku, na jeho výkonu se to projeví. Když pak přičtu ke zdravotním patáliím čas, který je třeba k zapracování mladých kluků po návratu z reprezentačních srazů jednadvacítky, jde o další faktor. Jsou vždy tréninkově jiní, navíc nejsou zvyklí hrát dvakrát v týdnu. Třeba Součkovi trvalo v Jablonci prakticky celých pětačtyřicet minut, než se srovnal," posteskl si Uhrin nad výkonem talentovaného záložníka Slavie.

Reklama