Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Brno 1:1Klokani od května marně čekají na výhru, bod se Zbrojovkou jim zachránil benjamínek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Lutonský 0 : 1
78. Hubínek 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Jsou jediným týmem, který v soutěži ještě nevyhrál. Celkově pak fotbalisté Bohemians Praha 1905 nepoznali v lize radost z vítězství již jedenáctkrát za sebou, od květnové domácí výhry nad Plzní... Nic na tom nezměnil ani duel 10. kola, v němž klokani doma zase jen remizovali se Zbrojovkou Brno 1:1. Hosté vedli, Pražanům zachránil aspoň bod dvacetiletý Hubínek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský stoper Pavel Košťál (vlevo) a Patrik Schick z Bohemians během utkání 10. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci klokanů už měli čekání na první podzimní výhru dost, proto při nástupu týmů na hřiště vyvěsili obří transparent s jednoznačným vzkazem: Hrajte fotbal! Doplňující ilustrací ještě domácím borcům připomněli, že fotbal není balet...

Klokani začali aktivně, jak se na mužstvo ohrožené sestupem sluší. Jindřišek vysunul Pauscheka a po jeho přihrávce Schick zakončil těsně vedle. V 15. minutě se pak juniorský reprezentant proměnil v nahrávače a Mosquera po jeho nezištné pobídce trefil tyč. Ke zteči přispěl i hlavičkující stoper Krch. Tou dobou Baník vedl na Slovácku a Bohemka tak byla v průběžné ligové on-line tabulce poslední...

Zbrojovce se otvíral prostor k brejkům, jeden velmi nadějný zazdil Lutonský. A hned po přestávce Škodovi moc nechybělo, aby dosáhl na míč a usměrnil ho do branky. Domácí pak museli být rádi, že další šanci Lutonského zastavil ofsajd.

Brno mohlo hrát v klidu, na domácích bylo znát, že se dusí pod dekou neúspěchů. A když už se zdálo, že klokani poprvé aspoň udrží čisté konto, Zbrojovka v 75. minutě udeřila. Řezníček odcentroval a Lutonský zblízka otevřel skóre.

Klokani kupodivu dokázali bleskurychle zareagovat. Již o tři minuty později vyrovnal Hubínek. Dvacetiletý hráč se ve svém pátém ligovém startu dočkal první trefy. A Čížek mohl skóre otočit, jenže své sólo zakončil lobem nad branku.

Fotbalová Synot liga - 10. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 78. Hubínek - 75. Lutonský. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vlasjuk. ŽK: Řezníček (Brno). Diváci: 4093.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Bartek (81. Mikuš), Hubínek, Jirásek (58. Čížek), Mosquera - Schick. Trenér Pivarník.
Brno: Melichárek - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Lacko, Zavadil - Pašek (84. Malík), Michal Škoda, Lutonský (89. Brigant) - Řezníček (90. Chrien). Trenér Kotal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články