Hlavní obsah

Teplice - Jihlava 0:1Fotbalisté Jihlavy ukončili v Teplicích sérii bez vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Vaculík (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Jihlavy vyhráli v 10. kole první ligy 1:0 v Teplicích a ukončili sérii šesti zápasů bez vítězství. Výhru Vysočiny, která se tak udržela nad pásmem sestupu, zařídil v závěru z penalty Lukáš Vaculík. Domácí naopak nevyužili tlak z druhého poločasu a promarnili možnost dotáhnout se na pohárové příčky.

Článek

Jihlava přijela do Teplic s hodně špatnou bilancí - v předchozích šesti kolech získala jediný bod a propadla se až nad pásmo sestupu. A podle toho vypadaly její ambice - hluboko zatažený blok před vlastním vápnem, dlouhé nákopy a čekání na chybu soupeře.

Domácí se sice aspoň snažili tvořit hru, jenže moc se jim nevedlo, takže se v podstatě celý první poločas hrál jen mezi šestnáctkami a bez šancí. Poločas bez jediné střely na branku a s jediným rohem ladil s pošmourným a ledovým počasím, ve kterém se hrálo.

Po pauze ale zajímavých momentů aspoň o trochu přibylo. Už po minutě si na Krobův přímý kop z půli hřiště naběhl stoper Jablonský, odstavil si protihráče a jeho rána jen těsně minula jihlavskou branku. Ožila i Jihlava, jejíž hráči začali chodit do akcí aspoň občas ve větším počtu, ale trochu nebezpečná byla jen střela Jánoše z 52. minuty. Slabý, ale dobře umístěný pokus brankář Grigar od tyče jen s námahou vyrazil.

Jihlavu spasila penalta

Teplice začaly hrozit hlavně z rohů. V 64. minutě se míč potkal u bližší tyče s hlavou nabíhajícího Lüftnera a od ní zamířil jen těsně mimo, o tři minuty později se zase do odraženého míče položil Krob a brankář Hanuš měl s jeho tečovanou dělovkou hodně práce.

Jihlava se postupem času dostala pod stále větší tlak, ale měla štěstí. Domácí se několikrát neúspěšně domáhali po závarech penalty za ruku, místo nich se ale téhle výhody dočkala pět minut před koncem Jihlava.

Byla to nenápadná akce: po autu se na straně vápna snažil prokličkovat Dvořák a už se zdálo, že o míč přišel, jenže obránce Dressler při odkopu trefil jeho nohu. Míč si na značku postavil Vaculík a vzápětí ho poslal do odkrytého středu branky. Teplice pak sice ještě mohly vyrovnat, ale Bratanovičovu křížnou střelu z pravé strany srazili obránci na roh.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 85. Vaculík z pen.. Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Kožár. ŽK: Vondrášek, Jablonský, Fillo, Lüftner - Krejčí. Diváci: 2841.
Teplice: Grigar - Dressler, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Hora, Breite (76. Bratanovič) - Vondrášek (67. Táborský), Vachoušek, Fillo - Potočný. Trenér: Vavruška.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - Demeter (80. Jungr), Jánoš - Fulnek, Marek, Vaculík (90.+1 Nerad) - Mešanovič (82. Dvořák). Trenér: Bokša.

Reklama

Související témata: