Hlavní obsah

Utkání na Slovácku jsme si prohráli sami, štvalo kouče Baníku

Čestmír FolkSport.czPrávo

Fotbalisté Baníku na premiérovou ligovou výhru nad Olomoucí v Uherském Hradišti nenavázali. Přestože vstřelili na hřišti Slovácka vedoucí branku, domácí v závěru první půle skóre dvěma góly otočili a po pauze si už těsné vedení pohlídali.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Martin Dostál z Ostravy (uprostřed) a Eldar Civič ze Slovácka (vpravo) v utkání 10. kola.

Článek
Fotogalerie

„Tentokrát jsme si utkání prohráli sami. Doplatili jsme na několikaminutový výpadek před přestávkou," posteskl si ostravský kouč Radomír Korytář. „Podle mého názoru jsme v Hradišti odehráli velmi solidní utkání, ale bohužel si nevezeme ani bod. Vyrovnat se nám nepodařilo, ve druhém poločase nám chyběl větší důraz v soupeřově šestnáctce. Nezbývá, než bojovat dál," povzdechl si trenér Baníku, jenž zůstává přišpendlený na posledním místě prvoligové tabulky.

V podobném duchu hovořil i záložník Ostravy Davor Kukec, který povedenou střelou k tyči z dvaceti metrů otevřel skóre. „Jsem strašně smutný, že můj gól nestačil ani na plichtu. Mohli jsme zvýšit na 2:0, avšak místo toho si necháme dát před pauzou dvě úplně zbytečné branky. Herně se určitě zvedáme, ale my jsme potřebovali ze Slovácka hlavně body," netajil Kukec značné zklamání.

Divišovi unikl hattrick

V hradišťské kabině bylo naopak veselo. Do smíchu bylo především Jaroslavu Divišovi, jenž zaznamenal oba góly Slovácka. A to mu ještě za stavu 0:1 vytlačil brankář Baníku Pavlenka další dělovku na tyč. „Škoda. Mohl jsem si v lize připsat druhý hattrick. Takhle ale aspoň ušetřím," usmíval se devětadvacetiletý středopolař. Užíval si především vyrovnávací trefu, míč totiž poslal do sítě parádním volejem levačkou. „A to mě trenér nabádá, abych levou nohou nestřílel, že by neměly balóny končit v autu," culil se.

Vítězství si Diviš nesmírně považoval. „Byť se Baníku zatím výsledkově nedaří, nemá rozhodně špatné mužstvo," tvrdil.

Kouč Slovácka Svatopluk Habanec si cenil, že jeho celek se spoustou mladých hráčů v základní sestavě dokázal zápas otočit. „To je jednoznačné pozitivum. Přálo nám také trochu štěstíčka, utkání mohlo dopadnout i jinak. Za šestnáct bodů, které máme, jsem ovšem strašně rád," vykládal spokojený Habanec, který mohl už postavit uzdraveného kapitána Doška. „Trénoval jen tři dny, to je pro něj hodně málo. Tradičně na sebe ale vázal protihráče a nakonec byl i u klíčového okamžiku střetnutí, když před naší vítěznou brankou sklepl míč Divišovi," vyzvedl přínos urostlého útočníka.

Průběh zápasu narušil čtvrt hodiny před koncem jeden z neukázněných fanoušků Baníku. Se světlicí v ruce pronikl na hřiště a chvíli trvalo, než ho pořadatelé zpacifikovali. Poté byl příslušníky policie vyveden ze stadiónu. „Byl to nějaký pitomec, jenž se potřeboval zviditelnit. Svému mužstvu, které dotahovalo, vůbec nepomohl. My jsme vedli, nám krátké přerušení tolik nevadilo," tvrdil Diviš.

Reklama

Související témata: