Hlavní obsah

Mazák nedokázal dokonat obrat, který načal nejmladší klokan

Praha

Byla by to dobrá pointa. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 se mohli díky trefám svého nejmladšího a nejstaršího hráče dočkat první ligové výhry v sezóně. Jenže zatímco dvacetiletý Michal Hubínek svou šanci proměnil, šestatřicetiletý Tomáš Čížek ne a klokani vytěžili z domácího duelu s Brnem zase jen bod za remízu 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Hubínek z Bohemians 1905 oslavuje gól na 1:1 v utkání s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Nenasadil špatné tempo. Již v pátém ligovém duelu vstřelil svůj první gól. Přesto byl vršovický benjamínek smutným hrdinou sobotního podvečera v Ďolíčku.

„Z osobního hlediska je to skvělé, první branky jsem se dočkal opravdu brzy. Jenže můj gól pro nás znamená jenom bod, což je velká ztráta. Bohužel se tak z branky nemůžu moc radovat," krčil rameny záložník Michal Hubínek, který v 78. minutě vyrovnával na 1:1.

Všechno mohlo být jinak, kdyby hned o minutu později střídající Tomáš Čížek obrat dokonal. Letní posila z Jablonce sice z hranice šestnáctky gólmana Melichárka technicky přehodila, jenže s ním také těsně i jeho branku. Klokani tak od květnové výhry nad Plzní marně čekají na další radost z vítězství celkem již dlouhých jedenáct kol.

„Myslím, že jsem si střelu dobře připravil, ale trochu mi to huplo," trápilo Čížka, že svou chvíli slávy prováhal.

Celá Bohemka je ohrožená

„Jestli se na něj zlobím? Takové šance, jaké po vyrovnání měl Tomáš a po něm také Mikuš, se musí proměňovat. Čížek měl čas zakončit, ale je pravda, že měl míč trochu na delší nohu a gólman mu zmenšil úhel. Škoda, od toho starší hráče máme, aby pomohli týmu," líčil trenér Roman Pivarník.

Klokani jsou po deseti kolech Synot ligy se ziskem pouhých pěti bodů předposlední. Kouč tak musí logicky odpovídat na nepříjemné otázky, jak moc se cítí ohrožený...

„Co já, celá Bohemka je ohrožená! Dostali jsme se do toho všichni společně a otázka je, jak se z toho dostaneme. Jinak trenér každého týmu je ohrožený, pokud prohraje dvakrát třikrát," je Pivarníkovi jasné.

V příštím kole čeká Bohemku těžké derby na Spartě.

Reklama