Hlavní obsah

Letenští proti velkému sparťanovi. Brabec se na Bednáře vůbec netěší

Nad jeho startem po zranění se vznáší otazník, každopádně dodává vzájemnému duelu pořádný říz. Útočník Roman Bednář získal s fotbalisty Sparty double, na jaře v minulé sezóně však hostoval v Příbrami a v létě do ní přestoupil natrvalo. Dnešní duel u Litavky je tedy první, v němž by "Bedýnka" mohl proti svému bývalému klubu po odchodu z Letné nastoupit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Bednář (vpravo) vyhrál se Spartou titul. Teď už je pro Josefa Hušbauera (vlevo) a spol. soupeřem...

Článek

Příbram doma nedala Spartě gól již dlouhých 472 minut. A kdo jiný by to měl změnit, než kanonýr Středočechů?! Roman Bednář dal na podzim čtyři ligové góly, před reprezentační přestávkou ho však vyřadilo ze hry svalové zranění. Proto není zcela jisté, že své bývalé spoluhráče prožene.

„Nebezpečí od Romana Bednáře je veliké. Hra a styl Příbrami se dokonce systémově mění podle toho, jestli nastupuje nebo ne," poukazuje pro klubovou televizi letenský asistent Stanislav Hejkal.

„O Romanovi se ví, že je velký sparťan. V zápase to asi bude hodně cítit, dokáže se mimořádně motivovat. Určitě to s ním nebudeme mít jednoduché," poukazuje stoper Jakub Brabec s úsměvem, že při setkání s bývalým spoluhráčem není o co stát.

V Příbrami se jim nehraje dobře

Spartou zdaleka neprošel jen Bednář, z příbramských hráčů mají letenskou minulost také Rezek, Zápotočný, Divíšek, Dosoudil, Hruška a Švenger.

Sparta musí u Litavky vyhrát, aby si vzala zpátky první příčku tabulky. Po sobotě ztrácí tři body na vedoucí Plzeň.

„V Příbrami se nehraje úplně příjemně. Je tam prostředí, jaké je... Když dokážeme vyhrát, budou to hodně důležité body pro tuto sezónu," uvědomuje si Brabec.

Zápas Příbram - Sparta se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: