Hlavní obsah

Moulis se dočkal ligového startu: Ke spokojenosti asi chybělo jen, abych dal gól

Olomouc

Fotbalový záložník Pavel Moulis přišel do Olomouce v létě jako posila z Jablonce, ale v lize dostal poprvé šanci až v sobotu proti Liberci. Utkání skončilo 1:1 a nová posila rozhodně nezklamala.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Olomouce v utkání s Jihlavou (ilustrační foto).

Článek

Bylo to čekání na ligový start v dresu Sigmy dlouhé?

Problém byl v tom, že jsem se zranil a pak mi chvíli trvalo, než jsem se dostal do kondice. Trenér mě pak postavil až v poháru proti Opavě, kde jsem dal dva góly. Další start jsem si na své konto připsal znovu v poháru s Jihlavou a teď jsem se konečně dočkal i v lize. Snad jsem nezklamal. Chyběl asi jen gól.

Vstřelit jste ho mohl už v první půli. Jenže netrefil jste z blízka prázdnou bránu...

Bohužel. Měl to být gól. Sjelo mi to však na kotník. Nechci se ale vymlouvat. Zkrátka, chtělo to rána, brána gól. Moje chyba. Kdybych to dal, všechno by asi bylo jinak. Škoda. Hráli jsme opravdu výborně. Vést 3:0 po poločase, zřejmě bychom to pak v klidu dohráli.

Skórovat jste mohl i v samém závěru?

Dostal jsem výbornou přihrávku. Šel jsem ale na bránu trochu z úhlu, gólman dobře vyjel, já ho zkusil obstřelit a bohužel, šlo to vedle.

Čekali jste, že si proti Liberci, který je v tabulce třetí, vytvoříte tolik šancí?

Řekli jsme si, že na ně vlítneme a znemožníme jim kombinaci, v které jsou výborní. V první půli se nám to dařilo a z toho vyplynuly i ty šance. Vytvořit si jich proti Liberci, který je nyní v laufu, tolik a proměnit jen jedinou, to hodně mrzí. A když pak dostanete smolný vyrovnávací gól, jako my, tak dvojnásob. Jestli byl, nevím. Sudí ho ale pískl a tak asi ano. Bez ohledu na to jsme však měli vyhrát. To je jasné.

Proč druhý poločas z vaší strany tak dobrý už nebyl?

Nevím. Liberec se na nás trochu dotáhnul, začal výborně kombinovat a přehrávat nás ve středu pole. Zřejmě to bylo proto, že jsme vepředu neudrželi míč. Nakonec můžeme být rádi, že nepřidali druhý gól a neprohráli jsme. Bylo by to ale dost kruté. Nezasloužili bychom si to.

Reklama

Související témata: