Hlavní obsah

Fatai zase řádil. Příbrami mohl dát i hattrick

Příbram

Nigerijský útočník Kehinde Fatai je v ohromné střelecké formě. Ve třech zápasech v řadě dal pět gólů. Před reprezentační pauzou se trefil v Evropské lize proti APOELu, dva góly dal následně Slovácku a další dva vstřelil v neděli do sítě Příbrami. A to měl na kopačkách hattrick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanký fotbalista Kehinde Fatai oslavuje gól na 2:0 během utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Hned první šanci ve druhé půli tváří v tvář gólmanovi domácích Aleši Hruškovi ale neproměnil. Brankář míč vyrazil. Jenže balón se stal snadnou kořistí Davida Lafaty, který ho uklidil do sítě. Inu Sparta se může na svoje smrtící útočné duo přezdívané spojením obou příjmení „La Fatai" spolehnout.

„Jsem hodně šťastný. Gólů jsem chtěl a mohl dát ještě víc, ale i za ty dva jsem rád," usmíval se nejlepší hráč nedělního zápasu. V první půli se však favorit z Letné hodně trápil. „Chyběl nám pohyb. Zápas byl hodně těžký. Chtěli jsme soupeře rozběhat a dát co nejdříve gól. To se nám ale nepodařilo. V kabině jsme si o poločase řekli, co je potřeba změnit a ve druhé půli už to fungovalo," říkal spokojeně Fatai.

Vpravo mu to sedí

Fatai je čistokrevný útočník, ale na hrotu má místo král ligových kanonýrů Lafata. Trenér Ščasný Fataie proto staví na pravý okraj středové řady, odkud vyráží do rychlých akcí a dokáže se prosadit i na hrotu. „S Davidem si nepřekážíme a mně tato pozice nevadí. Hrál jsem ji v předchozím klubu. Důležité je, že se odtud dokáži gólově prosadit," liboval si.

Trenér Zdeněk Ščasný ho chválil v duelu proti Slovácku i za defenzívní hru. „V Příbrami byl v první půli téměř neviditelný, ale dobře nehráli ani ostatní. Po změně stran zářil," konstatoval na adresu nigerijského snajpra. „Je vidět, že s touto pozicí má zkušenosti, dokáže se z ní prosadit a navíc se tím nabízí i více variant pro ofenzívu," dodal kouč.

Reklama

Související témata: