Hlavní obsah

Příbram schytala další debakl, kouč Tobiáš ale nepanikaří

Příbram

Třikrát v probíhající sezóně dostala Příbram v Synot lize čtyři góly a nedala ani jeden. Načala ji Plzeň, pokračovala Mladá Boleslav a dílo zkázy dokončili v neděli fotbalisté Sparty. Kouč Středočechů Pavel Tobiáš ale nepanikaří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský trenér Pavel Tobiáš (dále) a vedoucí mužstva Roman Rogoz během utkání 10. kola Synot ligy se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Ty zápasy nelze úplně srovnávat. Proti Plzni a v Mladé Boleslavi to bylo špatné. Proti Spartě jsme sehráli velmi dobrý první poločas. Měli jsme tři šance, Bednářovo sólo a Hnaníčkova hlavička byly hodně velké. Sparta se k ohrožení moc nedostávala. Špatný nebyl ani úvod druhé půle, ale po inkasovaném gólu se všechno změnilo," povzdechl si Tobiáš.

Padne první hráč a pak celý tým

Hlavní důvod selhání vidí v psychice. „Když dostaneme gól od těchto silných soupeřů, hráči jako by přestali věřit, že se s tím dá něco udělat. Vypadnou z koncentrace a soupeř pak každou další naši chybu tvrdě potrestá. Rozhodují individuální chyby a my jich děláme moc. Padne jeden hráč, pak druhý, třetí a přijde celková rezignace. Nemáme tu hráčské individuality jako na jaře, ale nejsme na tom tak špatně, abychom dostávali takové debakly," vysvětlil příčinu krutých porážek zkušený trenér.

Panice však nepropadá. „Stalo se nám to s týmy, které hrají o evropské poháry. Ty máme za sebou. Teď se ukáže naše síla a kvalita, protože přijdou soupeři, kteří jsou v tabulce kolem nás. Vyjdeme z výkonu v první půli proti Spartě, to rozhodně nebyl z naší strany herní propadák. Já vím, výsledek je jasný, na nic jiného se historie neptá. To nás ale nesmí zlomit," zdůraznil Tobiáš.

Výborný Bednář, vykázaný Rogoz

Po pěti týdnech mohl postavit uzdraveného střelce Romana Bednáře. Podle kouče se na něm dlouhá absence výrazně nepodepsala. Měl velkou šanci, hrál velmi dobře, hosté s ním měli hodně práce," pochválil svého kanonýra.

Ve druhé půli sudí Pavel Královec vykázal na tribunu vedoucího příbramského týmu Romana Rogoze, který se v některých momentech střetnutí hodně rozčiloval. „Podle mě to bylo za kritiku rozhodčího, ale co řekl, to opravdu nevím," tvrdil Tobiáš s tím, že jejich konverzaci neslyšel.

Jak dopadne zápas 11. kola Synot ligy mezi Ostravou a Příbramí?
Vyhraje Baník
21,9 %
Utkání skončí remízou
11,7 %
Zvítězí Příbram
66,4 %
Celkem hlasovalo 1098 čtenářů.

Reklama

Související témata: