Hlavní obsah

Trenéra naštval plivanec. Až po pauze jsme se vzpamatovali, říkal trpce Trpišovský

Olomouc

Den otevřených dveří na obě strany. Tak charakterizoval utkání mezi Olomoucí a Libercem kouč Severočechů Jindřich Trpišovský. Zrodila se z toho remíza 1:1, která nikoho z aktérů nenadchla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský

Článek

„Jsem zklamán, protože jsme sem přijeli vyhrát. S ohledem na průběh zápasu ale dělbu bodů brát musím," krčil rameny Trpišovský. Výkon Slovanu byl podle něho jako na houpačce. „První čtvrthodina byla podle mých představ. Sigmu jsme zamkli, měli jsme dobrý pohyb a tři šance, které jsme však prováhali," popisoval Trpišovský.

Hanáci se zvedli po zranění zkušeného Romana Hubníka. „Byl to do té doby nejlepší hráč domácích, ale paradoxně je to vyburcovalo. Následujících třicet minut bylo z naší strany katastrofálních. Byl to naprosto netýmový výkon a my jsme plivnuli na vše, co jsme v sezóně zatím dokázali. Přežili jsme s jedním inkasovaným gólem jen díky brankáři Koubkovi," čertil se trenér Severočechů. „Pozitivní alespoň je, že jsme se po přestávce vzpamatovali a ukázali, že fotbal hrát umíme," dodal.

Vyrovnávací trefa, která padla poté, co míč z rukou gólmana Buchty dorazil do sítě ve skrumáži Kerbr, ale podle Olomouckých neměla platit. „Balón jsem držel. Šli do mě, a tvrdě. Sudí měl pískat faul," byl si jistý Miloš Buchta.

Teď už bývalý kouč Sigmy Leoš Kalvoda však věděl, že tři body měl jeho tým urvat i tak. „K vítězství jsme byli hodně blízko. Tutovky, co jsme měli, se musí dávat. Znovu jsme doma ztratili, a to mrzí," posteskl si, jinak však spíš chválil. „Hráčům nemůžu nic vytknout, zejména v první půli hráli výborně. Vytvořili si spoustu šancí, chybělo jen lepší zakončení," vypíchl znovu.

Reklama