Hlavní obsah

Plzeň se bála, nejsme tupé mužstvo jen na běhání, libovali si po boji s mistrem Zlínští

Plzeň

Nejprve proměnil penaltu, poté se prosadil mazácky hlavou. Kapitán fotbalistů Zlína Lukáš Železník po přestávce šokoval plzeňské ochozy. Jeho dva góly nakonec na bodový zisk nestačily (2:4), výborní Moravané však favorita značně potrápili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník na archivním snímku.

Článek

„Nemusíme se stydět za to, co jsme předvedli, Viktorka se bála o výsledek," řekl Železník, který už na podzim vstřelil sedm branek. Při penaltě měl však štěstí, míč gólmanu Kozáčikovi proklouzl pod nohama. „Chtěl jsem střílet nahoru doprostřed jako boleslavský Magera v pátek na Dukle. Jenže jsem to kopl po zemi. Hodně jsem si oddechl," culil se Železník.

Krátce nato usměrnil za Kozáčikova záda centr Matějova a zadělal na překvapení. Rychlá odpověď Plzně však Zlín uzemnila. „Tam se zápas lámal, pak už to pro nás bylo těžké," podotkl zlínský kouč Bohumil Páník, který litoval laciné úvodní branky. Při ní chyboval brankář Holý, jenž neudržel střelu Kopice. „Byl to hloupý gól," reagoval Páník.

O přestávce svěřence ujistil, že jejich chvíle přijde. „Řekl jsem jim, že hrají dobře a že Plzni určitě zdrhnou a dají gól. To se potvrdilo, jenže jsme dva další dostali. Dali jsme ale ještě předtím branku, rád se podívám na video, jak to bylo," vracel se Páník ke spornému ofsajdu, kvůli němuž neplatila trefa Poznara z kraje druhé půle.

„Hráče musím pochválit za předvedenou hru, bohužel se to neodrazilo na výsledku. Dopustili se individuálních chyb, což Plzeň umí potrestat. Ovšem je patrné, že nejsme tupé mužstvo, které dokáže jen běhat a neumí hrát fotbal," těšilo Páníka.

Reklama