Hlavní obsah

Vstřelený gól byl pro Zbrojovku v Ďolíčku neštěstím

Praha

Podivný zápas sehráli ve vršovickém Ďolíčku fotbalisté Zbrojovky Brno. Po většinu utkání nechali domácí, kteří marně prahnou po první podzimní výhře, smažit ve vlastní šťávě. A když se pak hosté čtvrt hodiny před koncem ujali vedení a měli klokany na lopatě, závěr vůbec nezvládli a museli být rádi, že z Prahy odvezli aspoň bod za remízu 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský stoper Pavel Košťál (vlevo) a Michal Hubínek z Bohemians během utkání 10. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Když se více než po roce v lize zase trefil Milan Lutonský, zdálo se, že si Zbrojovka odveze do Brna tři body. Klokani však hned o tři minuty později vyrovnali a v závěru zazdili další dvě tutové šance.

„Bohužel... Kdybychom vedení udrželi o něco déle, Bohemka by asi hodně znervózněla. Jenže my jsme si nepohlídali dlouhý aut, byla to chyba vzadu. Asi se na nás vstřelený gól projevil," přiznával brněnský paradox Lutonský.

„Přesně tak, vstřelený gól pro nás byl pomalu neštěstím... Do té doby soupeř ve druhé půli nebezpečné šance neměl, po gólu přišly hned tři. Naštěstí proměnil jen jednu a my můžeme být rádi, že utkání skončilo remízou," mračil se trenér Václav Kotal.

Remízu nakonec berou

„Chtěli jsme tři body, zároveň nám bylo jasné, že Bohemka ještě nevyhrála a její série už taky musí jednou skončit. Remízu nakonec bereme, myslím, že průběhu utkání odpovídá," přemítal Lutonský.

Všechno mohlo být jinak, kdyby Zbrojovka lépe naložila s jednobrankovým náskokem.

„V takových momentech je důležitá zkušenost hráčů, jejich schopnosti pracovat s míčem, soupeřem a prostorem. Náš hráč mohl míč zpracovat na prsa a založit akci, neboť nebyl atakován - místo toho odehrál míč hlavou do autu, po němž padl vyrovnávací gól," kroutil hlavou Kotal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články