Hlavní obsah

Statistika: Reinberk vládl sprinterům i nejkreativnějším hráčům

Praha

Slovácko sice doma prohrávalo, jeho levý obránce však nakonec mohl být absolutně spokojený. Jeho tým porazil ostravský Baník 2:1 a Petr Reinberk se výrazně zaskvěl ve statistikách 10. kola fotbalové Synot ligy. Byl nejlepším sprinterem víkendu a spolu s dalším obráncem Matějem Hanouskem z Jablonce také trumfl všechny kreativní záložníky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Reinberk ze Slovácka se snaží zkrotit míč při utkání na hřišti Sparty.

Článek
Fotogalerie

Hodnocení nejkreativnějších hráčů se věnuje Chance index, který zohledňuje přihrávky do gólových šancí, předfinální přihrávky a přihrávky do šestnáctky.

Většinou je doménou záložníků, ani obránci však nechtějí zůstat stranou. Víkendové 10. kolo je toho dokladem, Petr Reinberk a Matěj Hanousek zvítězili se ziskem 22 bodů. Třetí příčku pak obsadil Jakub Řezníček, útočník Zbrojovky Brno.

Reinberk výrazně zabodoval také v jedné z běžeckých statistik, je sprinterem kola. Maratóncem je pak jablonecký záložník Lukáš Masopust. Jeho tým se ovšem ani tak první výhry na Střelnici nedočkal, doma znovu jen remizoval se Slavií (0:0).

Ďuriš si pojistil čelo tabulky střelců

Slovenský útočník Plzně Michal Ďuriš opět ukázal, že bere útok na korunu pro krále střelců vážně. Proti Zlínu se sice prosadil pouze z penalty, ale jednalo se o jeho šesté utkání s gólem v řadě a s devíti zásahy udržel náskok na čele tabulky střelců. Na druhého Lafatu má stále náskok jedné trefy.

Pokud byste v příbramské kabině vyslovili jméno Davida Lafaty, asi by většina hráčů defenzivní řady pouze povzdechla. Kanonýr Sparty totiž v nedělním utkání otevřel skóre a proti Středočechům se tak prosadil ve všech zápasech, které odehrál v dresu Sparty. V každém z pěti utkání se prosadil jednou.

Reklama

Související témata: