Hlavní obsah

Ligové milníky: Čtrnáct titulů! Novotný je nedostižným rekordmanem

Získat větší počet mistrovských titulů předpokládá splnit několik podmínek. Působit v některém z nejsilnějších domácích klubů, neodcházet do zahraničí, vyhnout se vážným zraněním... Radovat se ale čtrnáctkrát, to už je mimořádný počin! Právě unikátnímu rekordu sparťanské legendy Jiřího Notového je věnován další díl historických milníků Synot ligy.

Jiří Novotný - rekordman v počtu mistrovských titulůVideo: Synot liga, Sport.cz

 
Článek

Je ikonou Sparty, zahrál si také za Liberec, Kazaň, Ružomberok, Most, Blšany či Duklu. Tituly ale slavil pouze na Letné. Získal jich hned čtrnáct a s touto bilancí je obránce Jiří Novotný suverénním českým rekordmanem v počtu ligových titulů. I s československou nejvyšší soutěží jich získal hned čtrnáct! Všechny se Spartou - šest ve federální, osm v české lize. Svůj první mistrovský pohár zvedl nad hlavu v sedmnácti letech, poslední ve třiatřiceti.

„Člověk po titulu touží celý rok, a když to dokáže, je to krásný pocit," usmívá se Novotný, na něhož nedali dopustit ani nároční trenéři jako Jozef Chovanec či Jaroslav Hřebík.

Žádný ze svých triumfů bývalý vlasatý stoper, který se po trávnících pohyboval s vizáží svého oblíbeného tenisty André Agassiho, neklade na první místo.

„Každý ročník byl v něčem těžký a výjimečný. Nedá se vypíchnout jen jeden titul," poukazuje.

Ani jeden z nich by prý neobětoval ani za start na stříbrném šampionátu v roce 1996. „Uteklo mi sice mistrovství Evropy v Anglii, své tituly bych ale za nic nevyměnil," ujišťuje Novotný.

Reklama

Související témata: