Hlavní obsah

Švancara posílil marketing ve fotbalové Zbrojovce Brno

Bývalý fotbalový útočník Petr Švancara posílil marketingové oddělení ve svém dřívějším klubu Zbrojovce Brno. V nové roli se už podílí na akci "Vyprodáme Srbskou" před nedělním utkáním s mistrovskou Plzní. Na zápas se očekává největší divácká návštěva na ligovém zápase v Brně v této sezóně. Stadión v Králově Poli má kapacitu 10.785 míst, v předprodeji si zatím koupilo vstupenku okolo šesti tisíc fanoušků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Švancara ještě v dobách, kdy přicházel do Příbrami.

Článek

Klub společně se Švancarou už také rozpracoval projekt s názvem "Dostat Zbrojovku za Lužánky". Ve stadiu jednání je zatím přátelské utkání s Rapidem Vídeň na velikonoční sobotu 26. března 2016, po němž by měla začít demolice stávajícího fotbalového stadiónu za Lužánkami.

"Nabídku jsem rád přijal, protože tato oblast mi není cizí. I když se musím některé nové věci učit. Hlavně chci být platný. Tím jsem se řídil i jako hráč. Nechci, abych byl zbytečný," řekl Švancara.

"V marketingovém týmu nemá (Švancara) přesně určenou funkci. Na spolupráci jsme se domluvili už před jeho odchodem z Brna. Nyní dohodu naplňujeme," uvedl na dnešní tiskový konferenci předseda představenstva a majitel brněnského klubu Václav Bartoněk.

Své schopnosti už prokázal

Švancara se bude také podílet na vyhledávání talentů a jednání s případnými posilami. "Jeho výhodou je, že při spolukomentování pro Českou televizi přijde do neformálního styku s hodně fotbalisty. Má velký akční rádius. Manažerské kvality prokázal i při organizování své fotbalové rozlučky," dodal Bartoněk.

Právě Švancarova iniciativa oživila myšlenku návratu fotbalu za Lužánky, do kterého se zapojili i brněnští radní. Naděje na realizaci výstavby nového stadionu za Lužánkami po úspěšné rozlučce vzrostla. "Cesta je to ale delší, samotný projekt potřebuje ještě několik povolení," uvedl Švancara.

Zamýšlené přátelské utkání s Rapidem by mělo mít i symbolický význam. Právě vídeňský klub byl v srpnu 1997 posledním soupeřem tehdejšího Boby Brno v pohárové Evropě na stadionu Za Lužánkami. "Jednání s Rapidem probíhají, dívám se na realizaci tohoto utkání i předzápasu legend optimisticky," řekl Bartoněk.

Pro zápas uvažuje o postavení montovaných tribun v části stadionu. Podobné by měly stát začátkem ledna v prostoru bývalého zimního stadionu při plánovaných utkáních Komety Brno v hokejové extralize pod otevřeným nebem. "Hlediště bude postaveno z mobilních tribun. S majitelem Komety Liborem Zábranským jsme kamarádi, takže nevidím problém v tom, že se po tomto zápase postaví o tři sta metrů vedle na části fotbalového stadionu," doplnil Bartoněk.

Reklama

Související témata: