Hlavní obsah

Na fanoušky Sparty a Bohemians dohlédnou stovky policistů

Několik stovek pražských policistů bude v neděli v pohotovosti kvůli utkání nejvyšší fotbalové soutěže mezi Spartou a Bohemians Praha 1905. Policie bude sledovat pohyb fanoušků po městě, případně zajistí jejich doprovod ke stadiónu. Dohlédne na veřejný pořádek i bezpečnost v dopravě. Na webu to dnes oznámila pražská policejní mluvčí Iveta Martínková.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fanoušci pražské Sparty.

Článek

Na derby, které začne na letenském stadiónu v 18:00, by lidé měli přijít s dostatečným časovým předstihem, upozornila mluvčí. "Samozřejmě platí zákaz zahalování obličejů a používání pyrotechniky. Pořadatelé budou také všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat, zda na stadión nevnášejí nebezpečné předměty nebo pyrotechniku," dodala.

Policie předpokládá, že v okolí stadiónu na Letné zhoustne doprava a budou se tvořit kolony. Vyzvala proto fanoušky, aby na utkání přijeli spíš městskou hromadnou dopravou. "Policisté z oddělení řízení dopravy budou dělat maximum, aby byla doprava co nejplynulejší, budou řídit křižovatky v okolí stadiónu a usměrňovat provoz," uvedla Martínková.

Na bezpečnostních opatřeních kolem zápasu se budou podílet policisté z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie a také členové antikonfliktního týmu. Pomáhat jim bude i městská policie.

Reklama

Související témata: