Hlavní obsah

Uhrin: Silné hráče spekulace o posilách nerozhodí

Série sedmi kol bez porážky skončila. Fotbalisté pražské Slavie v předehrávce 11. kola Synot ligy prohráli doma s Olomoucí 0:2 a místo toho, aby se před víkendem přilepili v tabulce za Spartu a Plzeň, budou trnout, o kolik příček z pátého místa spadnou. „Víc mě mrzí, že jsme doma pustili tři body po průměrném výkonu,“ kaboní se trenér červenobílých Dušan Uhrin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Článek
Fotogalerie

Po příchodu nových majitelů se spekuluje o příchodu zvučných posil. Nedoléhá to trochu na hráče?

Zeptejte se jich. Jestli jsou silní, nemělo by to s nimi nic udělat. Venku je to úplně běžné. Snad jsou natolik chytří, aby věděli, že když budou hrát dobře, nikam odsud nepůjdou.

I výplata vám teď chodí. Ani to je nerozhodí...?

Mě to nerozhodilo. Jestli kluky, to nevím... (úsměv)

Proč jste zápas s Olomoucí ztratili?

Rozhodlo, že jsme nebyli důrazní v pokutovém území a před ním, špatně jsme řešili útočné situace. Inkasovali jsme gól z první střely na branku, druhá půle byla podobná. Nemohli jsme dát gól.

Přitom jste po čase zase nastoupili v nejsilnější sestavě.

Nevím, co je tady nejsilnější sestava. Je pravda, že Štohanzl a Kenija hráli po delší době. Doma nesmíme prohrát, hlavně proto jsme zklamaní.

Brankář Berkovec bere porážku na sebe. Vidíte ji také tak?

Nemám pocit, že prohru zavinil Berkovec. Byli jsme nedůrazní, musíme být přesní a daleko efektivnější. První gól dostal s tečí, na druhém asi nějakou vinu má. V jiných zápasech nás ovšem podržel, utkání prohrálo celé mužstvo. Mrzí mě první šance Voltra, byla moc důležitá. Od útočných hráčů budu chtít určitě víc, je to málo.

Po výhře v derby nad Spartou vám úplně nevyšly již tři následující zápasy.

Proti Dukle jsme měli hodně šancí, ale byla to podobná utkání s tím, že Olomouc nám dala dva góly za vápnem. Nejsem spokojený, jsem naštvaný na hráče, že do toho nešli s větším důrazem. Zklamalo mě to. Teď máme dlouhý týden, musíme se připravit na Teplice.

Nedolehlo na mužstvo přece jen uspokojení?

Nevím, snad ne. Doufám, že ne. Kdyby mi někdo v kabině řekl, že je spokojený, měl by se mnou problém. Není s čím být spokojený, nemáme ještě dost bodů. Jestli chceme hrát o předek tabulky, musí to vypadat úplně jinak.

Reklama

Související témata: