Hlavní obsah

Jablonec vydoloval remízu po penaltě v samém závěru, Baroš dvěma góly zařídil výhru Boleslavi

Praha
Aktualizováno

První dva ligové góly za Mladou Boleslav vstřelil v 11. kole fotbalové Synot ligy Milan Baroš. Někdejší reprezentační útočník tak přispěl k výhře 4:1 nad Slováckem. Šest gólů padlo v Jablonci, kde domácí zachraňovali remízu 3:3 po pokutovém kopu v poslední minutě zápasu. Příbram vyhrála 2:0 na půdě posledního Baníku Ostrava a Teplice zvítězily ve Zlíně 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Lukáš Masopust (vpravo) a Jakub Považanec z Dukly v souboji.

Článek
Fotogalerie

Až v jedenáctém ligovém kole se základní sestavy dočkal Baroš, který se trenérovi Jarolímovi za důvěru parádně odvděčil. Během jedenácti minut se hned dvakrát radoval ze vstřelení branky. Nejdřív se po vysunutí od Magery zjevil sám před brankářem a střelou kolem Heči otevřel skóre. A druhý zásah přidal po střele zpoza pokutového území.

Po jedenácti minutách bylo o vítězi rozhodnuto. Hosté ze Slovácka, kterým se proti středočeskému klubu pravidelně nedaří, sice ještě zdramatizovali vývoj střetnutí, když se prosadil vytáhlý Došek. Jenže ve druhé půli už zase narůstalo střelecké konto jen na domácí straně. Třetí gól přidal reprezentant Skalák a čtvrtý si po centru z rohu sklepl do vlastní sítě střídající Daníček.

Boleslav v nejvyšší soutěži posedmé v řadě bodovala a minimálně do neděle poskočila na třetí příčku před Liberec.

Jablonec kopal dvě penalty

V Jablonci se odehrály dva zcela odlišné poločasy. V tom prvním zářil Krmenčík, který nejdříve pohotovým volejem otevřel skóre po centru Vrzala a deset minut před pauzou se blýskl krásným sólem, při němž se zbavil Beneše i Hanouska a střelou k bližší tyči poslal Pražany do vedení podruhé. Na jeho úvodní zásah totiž odpověděl Pospíšil z první penalty v zápase.

Do druhé půle vstoupili domácí mnohem aktivněji, přesto to byli právě oni, kdo znovu inkasovali. Berger poslal zpětnou přihrávku na Štetinu, který zvýšil náskok Dukly na 3:1. Severočeši ale zápas nezabalili a deset minut před koncem zápasu se zblízka prosadil Doležal. V poslední minutě navíc sudí Jech odpískal pro domácí po drobném kontaktu Jurendiče a útočícího Matěje Hanouska druhý pokutový kop v zápase. Následnou penaltu pak proměnil Wágner.

Příbram veze z Ostravy tři body

Příbram po dvou porážkách za sebou nastoupila na hřišti posledního Baníku a z Ostravy si odvezla všechny tři body. Skóre otevřel ve 20. minutě Rezek a klid do hostujících řad vnesl těsně před koncem Barák. Zatímco Středočeši poskočili dál od sestupového pásma, Ostrava podeváté v sezóně prohrála a nadále zůstává na chvostu tabulky.

Zlínu se po slibném vstupu do sezóny přestává dařit. Teplice šly na jeho hřišti do vedení už po třinácti minutách, když brejk dokázali v gól přetavit přihrávající Fillo a skórující Breite. Sám Fillo pak přidal krátce po začátku druhé půle ještě druhou branku a Holíkovo snížení patnáct minut před koncem už o dělbě bodů nerozhodovalo. Zlín popáté v řadě nedokázal zvítězit, Teplice přeskočily Slavii na páté příčce.

Sobotní program 11. kola Synot ligy:
Mladá Boleslav - Slovácko 4:1
Branky: 5. a 11. Baroš, 65. Skalák, 82. vlastní Daníček - 23. Došek.
Ostrava - Příbram 0:2
Branky: 20. Rezek, 86. Barák.
Zlín - Teplice 1:2
Branky: 75. Holík - 13. Breite, 61. Fillo.
Jablonec - Dukla 3:3
Branky: 30. Pospíšil z pen., 79. Doležal, 90. Wágner z pen. - 23. a 35. Krmenčík, 55. Štětina.

Reklama