Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slovácko 4:1Baroš dvěma góly nasměroval Boleslav za výhrou nad Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Baroš 1 : 0
11. Baroš 2 : 0
23. Došek 2 : 1
65. Skalák 3 : 1
82. Daníček (vlastní) 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 11. kole Synot ligy porazili Slovácko 4:1. Zasloužil se o to zejména Milan Baroš, který poprvé v sezóně nastoupil v základní sestavě a vstřelil úvodní dva góly. Libor Došek sice snížil, ale výhru domácích potvrdili Jiří Skalák a vlastním gólem Vlastimil Daníček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Baroš pomohl k vítězství Mladé Boleslavi nad Slováckem dvěma góly.

Článek

Bývalý reprezentační kanonýr Baroš dal na ligové úrovni dva góly poprvé od května 2013. Mladá Boleslav bodovala pošesté za sebou a počtvrté v řadě dala doma minimálně čtyři branky.

Třiatřicetiletý Baroš dosud v této sezoně nastoupil v zahajovací jedenáctce jen v poháru. Ale svými výkony jako střídající hráč si řekl o to, aby mu trenér Karel Jarolím dal proti Slovácku šanci od začátku místo mládežnického reprezentanta Čermáka.

A bývalý útočník Liverpoolu, Lyonu či Galatasaraye se mu odvděčil už po čtyřech minutách. Po dlouhém nákopu Zahustel vybojoval míč, Magera ihned kolmicí vysunul Baroše a ten sám před brankářem potvrdil své kvality a zkušenosti.

Letní posila z Ostravy byla pro obranu Slovácka neustálým nebezpečím. O chvíli později měl Baroš na noze další gól, ale na poslední chvíli ho zablokoval Hofmann.

Vynikající začátek pak Baroš potvrdil v 11. minutě, kdy se po zpětné přihrávce Skaláka trefil z 25 metrů tvrdou ranou přesně k tyči.

Došek do poločasu snížil

Dvoubrankové vedení ale domácí ukolébalo a Slovácko se začalo dostávat do hry. Ve 21. minutě sice ještě Došek po Civičově centru neuspěl, ale dvě minuty na to si oba spolupráci zopakovali a Došek tvrdou hlavičkou zařídil snížení.

Hrálo se oboustranně ofenzivní utkání, více šancí však měli domácí. Skalákova střela ale skončila na břevně a Baroše v další šanci vychytal Heča.

Po změně stran měl velkou šanci hostující Sadílek, když mu před vápnem nechtěně zpracoval míč protihráč Rada, ale střelu mladého záložníka Slovácka vytáhl zpod břevna Šeda.

Skalák pojistil vedení

Místo toho přišla v 65. minutě domácí pojistka. Po brejku se na levé straně dostal ke střele Skalák, jeho tvrdou střelu ještě tečoval hostující Diviš a míč zapadl přesně k zadní tyči. Další gól měl na noze Magera, jenže po Skalákově akci přestřelil prázdnou branku.

Definitivní rozuzlení tak přišlo až osm minut před koncem, kdy se po rohu prosadil na přední tyči hlavou Zahustel a bránící Daníček ještě tečoval míč za záda svého gólmana.

11. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 4:1 (2:1)
Branky: 4. a 11. Baroš, 65. Skalák, 82. vlastní Daníček - 23. Došek. Rozhodčí: Lerch - Mencl, Vlasjuk - Příhoda, Marek. ŽK: Bořil - Šumulikoski, Civič, Reinberk. Diváci: 3107.
M. Boleslav: Šeda - J. Kysela, Vraštil, Kúdela, Bořil - Zahustel, Ščuk, J. Rada, Skalák (89. Klobása) - Magera, Baroš (77. Čermák). Trenér: K. Jarolím.
Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Havlík (71. Daníček), Sadílek (89. Kovář), Civič (80. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: