Hlavní obsah

Baroš se dočkal šance od začátku a hned dal dva góly. Výborný tah, chválil kouče Magera

V létě útočník Milan Baroš přicházel k fotbalistům Mladé Boleslavi jako velká posila, ovšem i kvůli zdravotním problémům si musel počkat na ligový start v základní sestavě až do 11. kola. Bývalý reprezentant se dočkal proti Slovácku a ukázal, že se v zahajovací jedenáctce chce udržet. Výborný výkon korunoval dvěma góly a byl zvolen nejlepším hráčem zápasu, který Středočeši doma vyhráli 4:1.

Foto: Profimedia.cz

Mladoboleslavský útočník Milan Baroš vstřelil Slovácku dva góly.

Článek

"Určitě jsem čekal, že to bude o něco dřív, ale byl jsem v létě zraněný, měl jsem tréninkové manko. Pak jsem se zranil znovu a měl jsem svalové problémy. Navíc kluci hráli těch deset kol výborně, dávali góly a nebyl důvod něco měnit. Musel jsem si na šanci počkat, ta přišla dneska a jsem rád, že se mi to takto podařilo využít," řekl Baroš po utkání novinářům.

Že už je ve formě, ukázal před reprezentační přestávkou, kdy hned po příchodu na trávník v duelu s Příbramí dvakrát asistoval. Na Dukle znovu jen střídal a svou aktivitou pomohl týmu srovnat na 1:1. Už tam se trenér Karel Jarolím rozhodl, že dá Barošovi proti Slovácku šanci od začátku.

"Bary si o to říkal. Navíc na Dukle se nám tolik nedařilo směrem dopředu, tak se to trenér rozhodl změnit. A byl to výborný tah. Bary má velkou zásluhu na tom, že jsme vyhráli," chválil spoluhráče kapitán Lukáš Magera.

Baroš, který ve středu oslaví 34. narozeniny, už po čtyřech minutách poslal Mladou Boleslav do vedení, když po přihrávce od Magery v souboji jeden na jednoho zkušeně překonal gólmana Milana Heču. "Magy mi to krásně prostrčil, šel jsem sám, chtěl jsem to nahrávat, ale stoper mi tam přeběhl, tak jsem to zakončil," popisoval bývalý útočník Ostravy, Liverpoolu, Lyonu či Galatasaraye.

Pochválil ho i Magera

V 11. minutě pak zvýšil parádní střelou z 25 metrů. "Skali (Jiří Skalák) mi to posunul, narval jsem to zpoza vápna a skončilo to u tyče," řekl Baroš. "Chtěli jsme na Slovácko vletět, říkali jsme si v kabině, že bychom si mohli zápas ulehčit rychlým gólem, což se povedlo. Dokonce jsme dali dva," těšilo autora 33 ligových branek. Dva góly dal na ligové scéně poprvé od května 2013. Od té doby se mu to povedlo jen dvakrát v poháru s týmy z nižších soutěží. V dresu Antalyasporu a v září za Boleslavi proti Klatovům.

Pro obranu Slovácka byl neustálým nebezpečím a měl i další šance. "Všechno tam vždycky nespadne. Jsem rád za ty dva góly a hlavně, že jsme vyhráli. Dali jsme čtyři góly. Jen musíme přenést tady ten fotbal, který hrajeme v Boleslavi, i na venkovní hřiště a začít vozit víc bodů i odtamtud. Zkusit hrát nátlakový fotbal s tolika šancemi i venku," připomněl Baroš, že Středočeši doma v posledních čtyřech zápasech dali 17 branek, zatímco venku v pěti utkáních získali jen šest bodů a dali osm gólů.

"Máme kvalitní hráče dopředu, kteří dokážou šance vytvořit. Je důležité, že když se dostaneme do šancí, dokážeme je proměnit. Můžou přijít zápasy, kdy si šance vytvoříte, neproměníte je. Teď se nám to podařilo a doufám, že to tak bude pokračovat," dodal Baroš.

Spolupráci s ním si pochvaluje i Magera, i když to pro něj znamená, že má více defenzivních povinností. "S Barym se hraje výborně po všech stránkách. Podrží míč, umí si naběhnout a má velkou kvalitu. Jedinou změnou asi bylo, že jsem musel víc běhat a bránit. Mužstvo je hodně kvalitní i bez něj, ale s Milanem na hrotu to má něco do sebe," ocenil Magera.

Reklama

Související témata: