Hlavní obsah

Pojď, Anička, pojď s nami... Olomouc oživila Jílkova voda z javora

Praha

Je třeba doufat, že nové koště dobře mete, a tak se trenéři zas a znovu v rozehrané soutěži odvolávají... Zdaleka ne vždycky jsou ovšem v premiéře tak úspěšní, jak se blýskl Václav Jílek na lavičce fotbalistů Sigmy Olomouc. Hanáci v prvním duelu pod jeho vedením překvapivě vyhráli 2:0 v Edenu. Rozjeté Slavii tak ukončili sedmizápasovou sérii bez porážky a sami si připsali teprve druhou podzimní výhru.

Radost Olomouce po výhře na SlaviiVideo: SK Sigma Olomouc

 
Článek
Fotogalerie

„Pojď, Anička, pojď s nami, do stodoly, do slámy...!"

Útrobami Edenu duněl oslavný olomoucký song Teče voda z javora a nový kouč si ho samozřejmě nadšeně zahulákal spolu s hráči.

„Není to o mně. Jsem obrovsky šťastný, to je jasné, ale jsem šťastný za mužstvo," ujišťuje Václav Jílek.

Jeho voda z javora ovšem Hanáky zázračně rychle oživila. „Když jsem nastoupil, něco jsme si řekli. Že chceme jít malinko jinou cestou, větší náročností, odpovědností všech hráčů. Na Slavii to dokázali na hřišti skvěle realizovat. Za to jim patří velký dík a pochvala," libuje si Jílek.

Musíme si pomáhat...

V pondělí nahradil odvolaného Leoše Kalvodu a hned v pátek ho čekal křest na hřišti favorita.

„Za čtyři dny se toho nedá úplně moc stihnout. Znám trenéra už z dorostu, takže musím říct, že jsme v týdnu pracovali na tom, na čem jsem očekával. Osobně mi to vyhovuje," pochvaluje si David Houska, autor obou gólů.

„Změna trenéra se asi projevila, každý se mu chtěl ukázat. Řekli jsme si, že se budeme spíš chválit. Abychom na sebe neřvali, když někdo něco zkazí, ale byli spíš pozitivní a pochválili kolegu, když něco dobrého udělá. A opravdu jsme podali týmový výkon," poukazuje brankář Miloš Buchta, druhý z olomouckých hrdinů pátečního večera.

„Poztráceli jsme spoustu bodů se slabšími soupeři, teď je musíme nahnat na těch silnějších. Mohli jste slyšet, jak slavíme. Výhra na Slavii nás podle mě nakopne a půjdeme nahoru," věří Houska.

„Trenéři přicházejí a odcházejí, hráči většinou zůstávají. Musíme se soustředit, abychom podávali co nejlepší výkony a do konce podzimu posbírali co nejvíce bodů," dodává Buchta.

Reklama

Související témata: