Hlavní obsah

Fatai míří na EURO! Ne však s českým, ale s rumunským pasem

Rychlostní typ útočníka, který dává góly? Takový by se Pavlu Vrbovi do národního týmu hodil - David Lafata, Milan Škoda i Tomáš Necid jsou z trochu jiného těsta. Jeden takový cizinec od léta běhá ve Spartě. Pokud však někoho z fotbalové reprezentace napadlo, zda by 25letý Nigérijec nebyl k mání, je pozdě. Kehinde Fatai už je totiž domluvený s Rumuny, že s jejich pasem by si mohl zahrát na EURO 2016. Třeba i proti svým sparťanským spoluhráčům...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Kehinde Fatai oslavuje jeden ze svých gólů.

Článek
Fotogalerie

Ani v derby s Bohemians (3:0) nevyšel střelecky naprázdno. Africký útočník si připsal sedmou trefu z posledních pěti soutěžních zápasů. Kdo by o takového střelce nestál!?

Pro Čechy je ovšem pro případnou naturalizaci nedostupný. Kehinde Fatai ještě v dorosteneckém věku v roce 2007 odešel z rodné Nigérie do Rumunska. Rumuni ho s výjimkou minulé sezóny, kdy hostoval v Bruggách, měli od té doby neustále na očích. A neváhali.

„Měl bych sice aktuálně šanci probojovat se do nigerijského národního týmu, ale už jsem dal ústní slib rumunskému svazu, který mě nedávno oslovil, zda bych měl zájem reprezentovat jejich zemi," řekl v rozhovoru pro klubový zápasový magazín Sparta do toho! útočník s přezdívkou Kenny.

Šampionát je pro něj velkou motivací

„Do konce roku bych měl dostat rumunský pas a pak už bude všechno jednoduché. EURO je pro mě samozřejmě velkou motivací. K tomu ale musím předvádět výborné výkony ve Spartě, které chci pomoci k velkým úspěchům. Na nic jiného teď nemyslím," dodal Fatai.

Začátek v Praze mu zkomplikovalo zranění, kvůli němuž přišel o téměř celou letní přípravu. Postupně však posila z rumunské Astry Giurgiu tréninkové manko dohnala a v posledních týdnech je velkou zbraní Sparty.

Reklama

Související témata: