Hlavní obsah

Moc tvrdé vyloučení, brblal Bartek. Hybše přitom poslal rovnou do nemocnice

Oba soupeři za klíčový okamžik v 23. minutě pražského derby zaplatili. Klokani vyloučením faulujícího záložníka Davida Bartka, Letenští vážným zraněním obránce Matěje Hybše. Fotbalisté Sparty dlouhou přesilovku využili a Bohemku v 11. ligovém kole porazili 3:0. Před nedělním šlágrem v Plzni jsou ovšem momentálně bez levého beka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený záložník Bohemians 1905 David Bartek.

Článek
Fotogalerie

Dvakrát fauloval Hybše, dvakrát za to viděl žlutou kartu. David Bartek klokanům na Letné pěkně zavařil.

„Mužstvo jsem oslabil. Hrát na Spartě o deseti je moc těžké. Jednou už jsem dostal červenou kartu někdy v 80. minutě. Být vyloučený takhle brzy, je pro mě premiéra," konstatoval vršovický záložník.

Vyloučení se mu ovšem vůbec nepozdávalo. „Bylo moc tvrdé! Při prvním zákroku jsem bohužel v souboji nezískal míč a hned bez varování přišla karta. Při druhém jsem si při odrazu pomáhal rukama a vůbec nevím, jestli jsem ho trefil. Určitě v tom nebyl žádný úmysl!" dušoval se Bartek.

Leví obránci Spartě odpadají

Jenže zraněných na jeho kontě přibývá. V Liberci rychle vyřadil ze hry Lukáše Bartošáka, sparťanský obránce dopadl ještě hůř. První poločas ještě Hybš dohrál, pak musel ale rovnou do nemocnice s podezřením na zlomenou jařmovou kost. „Je to vážné zranění, nechali si ho v nemocnici," kabonil se trenér Zdeněk Ščasný. „Oba Bartkovy zákroky byly za hranou, ale jinak myslím, že soupeř nepřekročil únosnou mez. Hrál agresivně, hodně běhavě, ale ne zákeřně," dodal Ščasný.

I jeho protějšek bral Bartka v ochranu. „První karta pro něj hned na začátku byla hodně přísná, to bychom pak nemohli vůbec chodit do soubojů," protestoval trenér klokanů Roman Pivarník. „Musím se podívat, jestli v druhém případě použil loket. Ale nemám Davidovi moc co vyčíst, bylo to spíš nešťastné..."

Pondělní Hybšovo vyšetření potvrdilo zlomeninu v oblasti očnice. Chirurgický zákrok není třeba, Matěj byl propuštěn do domácího léčení.

Spartě se v Německu zranil Martin Frýdek, teď na marodku přibyl i Hybš. Pokud se Frýdek nedá dohromady, místo levého obránce bude před šlágrem v Plzni volné. Ščasný nevyloučil, že by tam mohl hrát záložník Krejčí. A určitě by uvažoval o Costovi, z něhož v této sezóně udělal stopera.

Reklama

Související témata: