Hlavní obsah

Plzeň ať se týden plácá v porážce... Lafata vítá, že Sparta má před šlágrem klid

Barometr nálady domácích gigantů je před nedělní vzájemnou bitvou ve Štruncových sadech rozdílný. Zatímco fotbalisté Plzně prohráli ve Vídni s Rapidem a pak i v Brně, Sparta uhrála cennou remízu na Schalke a výhrou nad Bohemians odskočila v čele tabulky o tři body. „Až po poločase jsme zjistili, že Plzeň prohrála. V hlavě jsme to pak měli. Chtěli jsme derby hlavně zvládnout, protože zápasy po poháru bývají ošidné,“ líčí letenský kapitán David Lafata.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha slaví gól proti Bohemians 1905. Zleva střelec Kehinde Fatai, Ladislav Krejčí a David Lafata.

Článek
Fotogalerie

Zatím se nestalo, aby oba vaši nejbližší konkurenti zaváhali. Až teď - Plzeň prohrála v Brně a Liberec jen remizoval v Jihlavě.

O to důležitější je, že jsme svůj zápas zvládli. Nezdá se to, ale zápasy se už v této fázi podzimu kupí. Do toho cestování, není pak jednoduché hned po poháru zvládnout i ligu.

Jak důležité je, že do Plzně pojedete s tříbodovým náskokem?

Náskok je samozřejmě příjemný. Nejsme však ještě ani za půlkou ligy, takže nic neznamená.

Na rozdíl od soupeře však můžete být klidnější, ne?

Myslím, že před tak důležitým zápasem nikdo nemyslí na to, že vedeme o tři body. Ale je samozřejmě lepší, že teď budeme mít týden klid. Nemusíme se plácat v tom, že jsme poslední kolo nezvládli.

Spolu s Fataiem teď sázíte jeden gól za druhým. Jak vám spolupráce s nigérijským kolegou vyhovuje?

Abych pravdu řekl, já ani nevím, jestli si rozumíme... (smích) Mluvíme spolu v angličtině, jestli se tomu tak dá říkat. Ale nikoho třetího, abychom se domluvili, nepotřebujeme. Keny jen potvrzuje, že je gólový. Je pro nás posilou, snad mu forma vydrží co nejdéle.

Na Schalke vás trenéři zaskočili, když vás v úvodu pohárového duelu posadili na lavičku. Co když dají brejkové variantě sestavy přednost také v Plzni...?

Je to na trenérech. Když se tak rozhodnou, budu na lavičce připravený pomoci týmu ve chvíli, kdy na hřiště dostanu.

Reklama

Související témata: