Hlavní obsah

Ďuriš se v Brně zasekl. Věří však, že Sparta je teď pro Plzeň ideálním soupeřem

Vítězná série nového kouče Karla Krejčího byla zároveň i Ďurišovou sérií. Šest kol v řadě plzeňský kanonýr pokaždé skóroval, během této šňůry dal osm gólů a Viktoria si připsala plný počet osmnácti bodů. V neděli se ovšem Ďuriš zasekl a s ním i celá fotbalová Plzeň. A jelikož nečekaná ligová porážka v Brně přišla hned tři dny po klíčové pohárové porážce ve Vídni s Rapidem, před bitvou se Spartou teď Viktoria není v ideálním rozpoložení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michal Ďuriš (uprostřed), Václav Procházka (vpravo) a Tomáš Hořava oslavují vyrovnávací gól proti Liberci.

Článek

Samozřejmě si představovali, že proti největšími domácímu rivalovi vyrukují v mnohem lepší konstelaci. Dvě porážky během čtyř dnů jim ovšem zkomplikovaly situaci na dvou frontách, pohárové i ligové.

„Poslední dva zápasy nám nevyšly herně ani výsledkově. Myslím si však, že paradoxně je teď pro nás Sparta ideálním soupeřem. Můžeme dokázat, na co máme a odrazit se opět k úspěchům," ujišťuje Michal Ďuriš v rozhovoru pro klubové stránky.

Šlágr ligového podzimu bude sledovat beznadějně vyprodaná Doosan Arena. „Na atmosféru se těším v Plzni pokaždé. Teď asi bude i kotel hostů plný. My jsme ale doma, chceme se opřít o naše fanoušky a společně Spartu porazit. V posledních letech je to hodně vyhrocený zápas. Sparta i Plzeň se stále drží na čelních příčkách, takže vzájemný zápas bývá hodně atraktivní jak pro fanoušky, tak i pro nás," líčí slovenský reprezentant.

Rozhodnout může duel kanonýrů

Očekávanou bitvu může rozhodnout duel dvou nejlepších kanonýrů soutěže - Ďuriš i sparťan David Lafata nastříleli shodně devět branek.

„Tohle vůbec neřeším. Pro media je to určitě dobré téma, ale já si především přeji, aby vyhrával tým. David je kanonýr sám o sobě, neustále to potvrzuje a Sparta se na něj může spolehnout. Na druhé straně věřím, že my máme kvalitu, abychom ho dokázali pohlídat. V utkání budou rozhodovat chyby a my jich snad uděláme méně než soupeř," doufá Ďuriš.

Pokusí se zhoršit rivalovi statistiky

Letenským vyšel minulý týden mnohem lépe. V Evropské lize překvapili Schalke a odvezli si domů bod za remízu 2:2, v české lize pak jasně porazili Bohemians 3:0.

„Vím, že mají dobrou obranu a moc gólů nedostávají. My se jim pokusíme trochu zhoršit statistiky a hlavně prolomit negativní bilanci dvou prohraných zápasů," přeje si útočník Viktorie.

Vzájemné duely v posledních sezónách výrazně promlouvají do bitvy o mistrovský titul.

„Vzpomínám si na všechny zápasy, ale nejpříjemnější je můj první souboj se Spartou, kdy jsme díky trefě Pavla Horvátha vyhráli 1:0 a na konci sezóny slavili první titul," ohlíží se Ďuriš za utkáním z března 2011.

Jak skončí nedělní šlágr 12. kola fotbalové Synot ligy?
Zvítězí Plzeň
45,6 %
Utkání skončí remízou
11 %
Tři body si odveze pražská Sparta
43,4 %
Celkem hlasovalo 2458 čtenářů.

Reklama

Související témata: