Hlavní obsah

Nad trenérem Uličným se stahují mraky

OLOMOUC

Sečteny jsou zřejmě dny trenéra Petra Uličného na lavičce olomoucké Sigmy. Vedení klubu už minulý týden v pátek do světa vypustilo zprávu, že Uličného, kterému 30. června příštího roku skončí smlouva, v létě nahradí další "Olomoučák" Vlastimil Palička.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalista Olomouce Roman Hubník (vlevo) se raduje se spoluhráči.

Článek

Po porážce s Jabloncem (0:2), která byla pro Hanáky již třetí v řadě, však Uličnému hrozí, že se naplnění smlouvy nedočká. Vyhazov podle informací Práva může přijít každým dnem.

"Náš ředitel Jirka Kubíček mi v sobotu na tréninku před celým mužstvem řekl, že ve funkci zůstávám, ať zápas s Jabloncem dopadne jakkoliv. S prohrou jsem ale nepočítal. Budu si proto muset s vedením ještě sednout a promluvit," řekl Uličný. Sám chce u mužstva pokračovat. "Mám podporu hráčů i fanoušků a věřím, že sezónu v Olomouci dokončím. Pokud mě ale odvolají, budu to respektovat," tvrdil na pozápasové tiskové konferenci Uličný.

Jsou dohodnutí

"Nic se nemění. Zatím platí, co jsem řekl. Trenérem je Uličný a s Paličkou jsme uzavřeli gentlemanskou dohodu, s tím, že v létě vše uzavřeme smluvně. Proto také odmítl nabídky odjinud. Nechtěli jsme, aby se nám s ním stalo totéž, co v minulosti právě s Uličným. Vždy, když jsme ho oslovili, byl totiž vázán smlouvou jinde," vysvětlil Právu v pondělí Kubíček.

Zároveň ale zdůraznil, že vedení může dojít k jinému závěru. "Já jsem jen ředitel. Ve středu ale zasedá klubové představenstvo a dozorčí rada. Určitě se tam budou poslední špatné výsledky mužstva projednávat, stejně jako otázka trenéra Uličného. Své si k tomu jistě řeknou i sponzoři. Stát se může cokoliv," konstatoval mnohoznačně Kubíček.

Uličný, který Hanáky vede od prosince 2002, se ale podle zákulisních informací o budoucnost bát nemusí. Hovoří se mj. o tom, že je jedním z adeptů na převzetí reprezentační jednadvacítky po Ladislavu Škorpilovi. "Je to naprostý nesmysl, stejně jako fámy o tom, že mám jít do Ruska. Žádnou takovou nabídku jsem nedostal. Stále jsem koučem Sigmy, a tak s nikým ani nejednám," rezolutně Uličný odmítá spekulace o možných budoucích angažmá.

Reklama

Související témata: