Hlavní obsah

Sparta deklasovala Most, jehož kouč Bičovský končí

MOST

Fotbalová Sparta vyhrála v lize venku! Podruhé v tomto ročníku a poprvé od úvodního kola, kdy přivezla tři body z Plzně. V pondělí triumfovala na hřišti dalšího nováčka v Mostě, pro jehož kouče Bičovského jsou dny na trenérské lavičce týmu sečteny. Důvod? Přezimování na posledním místě tabulky!

Článek

"Jsou věci, které nemohu ovlivnit, proto je neřeším. Jsem natolik starý, abych si dělal zbytečné starosti, a o svém osudu se nemíním bavit," prohodil smutně Přemysl Bičovský. Krátce po tiskové konferenci prošel tiskovým střediskem Jozef Chovanec, o němž se spekuluje, že by se mohl stát Bičovského nástupcem. "Prosím o shovívavost. Jasné stanovisko k trenérské otázce oznámíme v úterý dopoledne," sdělil prezident severočeského klubu Petr Kabíček.

Zvláštní pocity prožíval sparťanský záložník Tomáš Poláček, který ještě na začátku sezóny hájil mostecké barvy i v prvním vzájemném zápase obou celků. Tentokrát přijel do Mostu, kde působil pět let, v roli protivníka. Před zápasem se s ním domácí funkcionáři oficiálně rozloučili. "Tu chvíli jsem si vychutnal a vážím si toho, že na mě diváci nepískali. S mosteckými kluky jsem se ale nehecoval. Každý máme svoje starosti. Domácí se snažili, ale góly dávala Sparta. V kabině jsme si oddechli, tři body jsou skvělé."

Zelenka přijal výhru bez emocí

Kapitán Sparty Martin Petráš přitakal: "Vítězný zápas nám určitě pomůže. Konečně jsme si ze hřiště odnesli něco pozitivního. Hrálo se nahoru dolů a důležité bylo, že jsme šli do druhé půle s těsným náskokem. A po dlouhé době jsme se vyvarovali chyb. Už bylo jen otázkou času, kdy nám to vyjde i výsledkově."

Bez emocí přijal výhru Lukáš Zelenka: "Musíme vycházet z toho, že Most je poslední a vyhrát tady bylo naší povinností. Doufám, že se přes zimu situace uklidní a Sparta ještě zasáhne do bojů o evropské poháry."

Zůstali tam, kde byli

Mostečtí hráči opouštěli trávník zklamáni výsledkem. Ten podepsal jejich ortel v podobě přezimování na posledním místě tabulky. "Sparta se zvedla, kdežto my jsme zůstali tam, kde jsme byli," smutně pravil mostecký záložník Michal Macek. A další muž ze středové řady Radek Čížek, který měl hru dirigovat místo Tomáše Pilaře, připojil: "Na to, že hosté šli pětkrát nebo šestkrát skoro sami na branku, je to ještě přijatelný výsledek. Otevřeli jsme hru a za to jsme pykali. Mohou nás ale mrzet i neproměněné tutové šance, protože potřebujeme každý bod."

Zklamání dával najevo i kapitán mužstva Horst Siegl: "Sparťané se radují, přitom byli k poražení. Měl jsem první šanci, kterou Bláža reflexivně chytil. A pak dostaneme z jednoho centru gól."

Utkání sledoval kromě Chovance i František Straka, momentálně trenér bez angažmá. "Domácí sehráli dobré utkání, ale na druhou stranu zaslouženě vyhrála Sparta. Hlavně Lukáš Zelenka se mi líbil svou vitalitou," řekl Právu Straka a pogratuloval v útrobách stadiónu svým bývalým sparťanským svěřencům.

Reklama

Související témata: