Hlavní obsah

Klokani ovládli divočinu v Ďolíčku, Baník je poslední již o čtyři body

Praha
Aktualizováno

Pěti sobotními zápasy nabralo plné tempo 12. kolo fotbalové Synot ligy. Klokani se dočkali první výhry, po velkém obratu porazili 2:1 Jihlavu, která dohrála bez dvou vyloučených. Jablonec remizoval 1:1 na Slovácku, stejně jako Příbram s Brnem. Olomouc prohrála s Mladou Boleslaví 1:2. Domácí Hubník dostal za faul na Baroše červenou kartu. Liberec zdolal poslední Baník 2:1, Ostrava tak ztrácí na klokany již čtyři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Marek Bakoš (druhý zleva) a Lukáš Bartošák (vlevo) z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Bohemians byli jediným týmem čekajícím v této sezóně na ligovou výhru. Koho jiného už by klokani chtěli porazit, když ne tabulkového souseda z Jihlavy!? Prohrávali sice 0:1, vyloučení Jánoše a Vaculíka jim ovšem nahrála a skóre otočili, takže prvního vítězství se přece jen dočkali.

Jen v půlce tabulky zatím živoří ambiciózní Jablonec a hrál na Slovácku, kde zatím vyhrál v lize jen tři ze třinácti utkání... Svůj stín znovu nepřekročil. Díky Pospíšilovi sice Severočeši dlouho vedli, Diviš ale srovnal na konečných 1:1.

Stejný výsledek se zrodil také v Příbrami. Zbrojovka se namlsala nečekanou výhrou nad Plzní a znovu šla do vedení díky Lutonskému. Hned o minutu později pak Barák vyrovnal a vítězného gólu se ani jeden z týmů nedočkal.

Hanáci před týdnem senzačně vyhráli na Slavii a dočkali se teprve druhé podzimní výhry. Olomouc teď hostila Mladou Boleslav, s níž doma naposledy zvítězila v srpnu 2007. Hanáci sehráli smolný duel, po faulu na Baroše přišli o vyloučeného Hubníka, o deseti dokázali vyrovnat, ale v 90. minutě Magera svým druhým gólem rozhodl. Středočeši se tak výhrou aspoň na den posunuli před druhou Plzeň.

Poslední Baník v týdnu rozšířil realizační tým o druhého asistenta Miroslava Matušoviče, kouče divizního Havířova. Stébla naděje se chytal v Liberci, který dal Ostravě v posledních třech zápasech 12 gólů! Tentokrát Slovan spoustou šancí pohrdl a vyhrál jen 2:1. Ztratil navíc kapitána Pavelku, který odstoupil s podezřením na zlomený nos.

Program 12. kola:
Pátek
Dukla - Zlín 1:0
Sobota
Slovácko - Jablonec 1:1
Branky: 68. Diviš - 38. Pospíšil
Příbram - Brno 1:1
Branky: 62. Barák - 61. Lutonský
Olomouc - Ml. Boleslav 1:2
Brankay: 81. Halenár - 30. z pen. a 90. Magera
Bohemians 1905 - Jihlava 2:1
Branky: 59. z pen. Jindřišek, 77. Acosta - 36. Nerad
Liberec - Ostrava 2:1
Branky: 44. Bakoš, 70. Šural - 85. Červenka
Neděle
15:00 Plzeň - Sparta
18:30 Teplice - Slavia

Reklama