Hlavní obsah

Lafata podepisoval knížky, plakáty, kopačky i sklenici

Dlouhý zástup fanoušků se vytvořil ve čtvrtek večer podél letenského stadiónu. Kapitán Sparty David Lafata v klubovém fan shopu podepisoval svoji autobiografii Kanonýr Lafi a nejen ji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata se podepisoval fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Na sedm stovek fanoušků prošlo prodejnou. Někteří čekali i více než hodinu. Autogramiáda se protáhla na tři hodiny. „Já chci dávat góly jako vy," říkal sedmiletý klučina, když mu sparťanský kanonýr psal do knížky věnování a podepsal mu i jeho první opravdické kopačky. Kromě knížek se letenský kapitán zvěčnil i na dresy, trička, šály, permanentky, kalendáře, různé fotografie a jedné slečně i na pivní půllitr pro jejího přítele.

Snad dvěstěkrát povstal nebo se zvedl do podřepu, aby se zejména s malými fotbalisty a fanoušky nechal vyfotografovat. Nejmenší fanynce nebyl ještě ani rok. Zřejmě nejstarším fanouškem, který si na Letnou dojel pro autogram, byl muž, který kanonýrovi předložil hned pět knížek, do každé chtěl věnování a konstatoval: „Já chodím na Spartu už padesát let. Jsme moc rádi, že vás tu máme. Hodně štěstí v neděli, ať Sparta vyhraje a dáte nějaký gól."

Tohle přání vyslovila většina fanoušků a fanynek, které na kanonýrovi mohly oči nechat. Zásoba knih musela být dokonce operativně doplněna. Lafata se ty tři hodiny na všechny usmíval a povídal si s malými fotbalisty jako pravý profesionál.

Ještě tři autogramiády

„Asi mám tenisový loket," pravil, když naposledy odložil fix. „Ruku nepotřebuješ, auty neházíš, doktor ti tam píchne nějaký kortikoid," říkal s úsměvem tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Spokojení nakonec byli všichni. Lafata nikoho neodmítl, fan shop určitě udělal solidní tržbu.

Ti, kdo nestihli na Letnou přijet, budou mít koncem listopadu v Praze ještě jednu šanci. Kanonýr Lafi bude podepisovat knížku i v Jablonci, kde strávil také kus fotbalové kariéry a v rodných českých Budějovicích. Termíny budou včas upřesněny, podle časových možností kapitána Sparty, který na podzim válčí na třech frontách - v Synot lize, Evropské lize i MOL Cupu.

Reklama

Související témata: