Hlavní obsah

Vrzal byl rád, že se po pěti zápasech dočkal vítězné děkovačky

Obránce Ondřej Vrzal pomohl fotbalistům Dukly gólem k domácí výhře 1:0 nad nováčkem Zlínem a měl velkou radost, že na Julisce se svými spoluhráči po pěti utkáních opět zažil vítěznou děkovačku fanouškům.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Dukly gratulují autorovi vítězného gólu proti Zlínu Ondřeji Vrzalovi (druhý zleva).

Článek

"Užili jsme si to hrozně moc. Poslední zápasy byly strašně těžké, chodili jsme po bodu a to se nedá. Ještě že jsme už tentokrát vyhráli," řekl Vrzal novinářům po předehrávce 12. ligového kola.

Dukla v předchozích čtyřech kolech pokaždé ztratila poločasové vedení. "Spíš jsme to brali tak, že to byla taková smůla. Se Slavií (1:1) jsme hráli výborně, s Boleslaví (1:1) taky, s Jabloncem (3:3) ty dvě penalty..." připomněl osmadvacetiletý bek.

Kvůli této sérii prý byli domácí i v duelu se Zlínem nervózní. "Když vedeme, tak vždycky přestaneme hrát, nevěříme si, nedáváme rychle míč od nohy. Pak se to na obranu všechno valí. Ale tentokrát jsme to zvládli a udrželi vítězství. V závěru jsme byli nervózní, ale říkali jsme si, že už to musíme zlomit, udržet to a tři body brát," uvedl bývalý hráč Slavie, Plzně či Jablonce.

Utkání rozhodl v 64. minutě umístěnou hlavičkou z rohového kopu. "My si to vždycky s klukama uděláme tak, že jeden jde na přední tyč a druhý mu udělá blok. Naštěstí jsem to takhle trefil a gólmanovi to podlétlo pod rukou. Alespoň že tak," těšilo Vrzala.

V této sezóně pravidelně nastupuje na levé straně obrany Dukly. Také už v lize vstřelil dvě branky, čímž vyrovnal svůj střelecký počin za celou kariéru. "Cítím se dobře, jsem rád, že jsem dal gól. Ale tři body jsou důležitější než můj gól," řekl.

Chválil ho i trenér Pražanů Luboš Kozel. "Jeho efektivita je výborná. I dneska si velmi dobře poradil s Vukadinovičem v první půli, měl tam gólovku, krásnou střelu pravou nohou. Jsem rád, že tady takového hráče mám. Vím, jaké má zdravotní problémy, ale dokáže se s tím vyrovnávat a mužstvu pomoct. Je to v srdci bojovník," ocenil Kozel.

Reklama

Související témata: