Hlavní obsah

Bičovského střídá v Mostu trenér Ščasný

MOST

Nelehkého úkolu vytáhnout fotbalisty SIAD Most ze sestupových prvoligových vod se ujme zkušený trenér Zdeněk Ščasný. Vedení klubu má pro něj připravenou smlouvu do konce června příštího roku. Měl by ji uzavřít už ve středu, kdy bude představen hráčům. Na lavičce aktuálně posledního celku tabulky nejvyšší soutěže střídá Přemysla Bičovského, který u týmu skončil po pondělním zápase 16. kola s pražskou Spartou (0:3).

Článek

"S panem Bičovským jsme se v úterý dopoledne dohodli, že odchází od A-mužstva. Když jsme to oznámili v kabině, zavládlo v ní ticho. Kluky jeho odchod mrzí, ale fotbal přece nekončí," řekl Právu prezident klubu Petr Kabíček. Bičovský v klubu působil pět let. Po kvalitní práci v Braňanech s béčkem, které před dvěma lety přivedl do ČFL, byl podepsán výrazně pod letošním historickým postupem Mostu do první ligy. "Máme spolu nadstandardní vazby, ale kritická situace nás donutila k trenérské změně. Je to klišé, ale mužstvo opravdu potřebuje nový impuls," vysvětlil klubový šéf rozhodnutí představenstva.

Pomůže Mostu výměna trenéra?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Pád na dno tabulky bere Kabíček i na sebe. "Moje vina je asi pětadvacetiprocentní a spočívá v tom, že jsme v průběhu podzimu prodali klíčového záložníka Poláčka do Sparty. Dál nás skolila souhra okolností od neproměňování jasných šancí až po věci, které nechci znovu rozebírat," narážel prezident na sporné verdikty ze strany rozhodčích v některých zápasech.

Nový kouč Severočechů Zdeněk Ščasný získal se Spartou v letech 1998 a 1999 mistrovské tituly, Viktorii Žižkov přivedl do Poháru UEFA, působil i v řeckých klubech OFI Kréta a Panathinaikos Atény. "Je to trenér s autoritou, odborník. Cením si toho, že přijal naši nabídku, i když jdeme do společného rizika. Shodli jsme se na půlroční smlouvě s jediným cílem zvládnout záchranářské práce. Pan Ščasný byl v úterý v Německu za dcerou a ve středu už povede v Mostu první trénink. Je dobře, že se seznámí s hráči ještě před zimní přestávkou," poznamenal Kabíček.

Ščasný ve Spartě trénoval nynější mostecké opory Horsta Siegla a Jiřího Novotného, jehož tehdy poslal na tříměsíční hostování do Liberce. "Oba si všechno jistě vyříkají. Jsou to profesionálové," dodal klubový šéf.

Reklama

Související témata: