Hlavní obsah

Liberec - Baník 2:1Slovan porazil poslední Ostravu a bodově se dotáhl na Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Bakoš 1 : 0
70. Šural 2 : 0
85. Červenka 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce vyhráli ve 12. kole první ligy nad Ostravou 2:1. Skóre otevřel ve 44. minutě domácí Marek Bakoš, v druhé půli se trefil Josef Šural a v závěru už jen snížil hostující Marek Červenka. Slovan tak v nejvyšší soutěži zastavil sérii dvou remíz a minimálně do neděle bodově dotáhl v tabulce třetí Plzeň, která má k dobru zápas se Spartou. Baník naopak utrpěl desátou ligovou prohru v sezóně a na posledním místě ztrácí pět bodů na nesestupové příčky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Muž s maskou, Herolind Shala z Liberce.

Článek

Favorizovaný Liberec měl od začátku více ze hry, ale do gólových šancí se přes dobře pracující ostravskou obranu zpočátku dostával těžce. Výjimkou byla úvodní desetiminutovka, kdy nejprve z otočky pálil Bartošák a o chvíli později Shala křížnou ranou těsně minul zadní tyč.

Ostrava v posledním utkání v Liberci utrpěla debakl 0:6 a dnes si dlouho vedla v defenzivě pečlivěji. Jenže do šaten šli hosté v poločase stejně s jednogólovým mankem.

Ve 44. minutě si Bartošák obhodil Holzera, nacentroval na zadní tyč, kde zůstal nekrytý Bakoš, který uklidil míč do odkryté branky. Jako nejlepší střelec Slovanu dal šestý gól v ligové sezoně, ale první od šestého kola. Hned po rozehrání mohl srovnat Mišák, ale zpoza vápna minul.

Do druhé půle vstoupil Liberec velkým náporem. Ve 48. minutě se probil do vápna Pavelka, míč se dostal k Jefremovovi, ale jeho střelu zblokoval obránce. Ještě blíž ke zvýšení náskoku byl Shala, který technickým pokusem orazítkoval břevno.

Vzápětí musel po Lučičově zákroku kvůli zranění v obličeji střídat domácí kapitán Pavelka a místo něj přišel do zálohy Sackey. Když už se zdálo, že se hosté z tlaku vymanili, přišel v 70. minutě rychlý brejk, Jefremov přihrál Šuralovi a reprezentační záložník křížnou střelou propálil Pavlenku. Dal svůj šestý gól v posledních čtyřech zápasech proti Baníku a stejně jako Bakoš skóroval v lize poprvé od šestého kola.

Vzápětí mohl Šural přidat další trefu, jenže místo střely ještě hledal spoluhráče a vracející se Lučič odvrátil na roh. Nakonec tak ještě bylo ze závěru drama, protože v 85. minutě přinesla spolupráce dvou střídajících hráčů mezi Szotkowským a střílejícím Červenkou snížení. Na překvapivé srovnání už ale Baníku nezbyl čas.

12. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1 (1:0)
Branky: 44. Bakoš, 70. Josef Šural - 85. M. Červenka. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Urban. ŽK: Šural - M. Dostál, Kukec, Mičola, Lásik, Lučič, Mišák, Machovec, M. Červenka. Diváci: 3378.
Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák - Pavelka (53. Sackey), Folprecht (74. Sýkora) - Jefremov, Shala, Josef Šural (80. Kerbr) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Machovec, Lučič - Mišák (80. Szotkowski), Lásik - Mičola, Kukec, Holzer (64. Engelmann) - Narh (55. M. Červenka). Trenér: Korytář.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články