Hlavní obsah

Magera je rád, že Mladé Boleslavi zařídil utrápenou výhru

Olomouc

Fotbalisté Mladé Boleslavi v Olomouci nepřesvědčili, ale měli v útoku Lukáše Mageru. Dvěma góly, jedním z penalty a druhým v 90. minutě, rozhodl o tom, že si z Hané odvezli tři body a vyhoupli se na druhé místo v ligové tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Lukáš Magera

Článek

Jednoduché jste to se Sigmou ale neměli.

Je to tak. Máme tři body, ale bylo to hodně utrápené. Nepodali jsme dobrý výkon.

V čem byl problém?

Vedli jsme 1:0, hráli proti deseti a v té chvíli jsme si asi mysleli, že to přijde samo. Olomouc navíc hrála výborně a i v deseti nám byla rovnocenným soupeřem. Byli jsme daleko od hráčů, neměli prostory, kde jsme měli být. Sklepávali nám míče, chodili do brejků a dostávali nás do dalších nepříjemných situací.

Co tedy o vašem vítězství rozhodlo?

Asi štěstí. Gólman mou střelu z 90. minuty měl na ruce a nějak mu to tam propadlo.

Zápas ale asi nejvíce ovlivnil penaltový zákrok Hubníka. Byl vyloučen a vy jste se proměněním pokutového kopu ujali vedení.

Věděli jsme, že Sigma má vpředu kvalitní hráče. Přijeli jsme proto s tím, že je nenecháme hrát a budeme je vysoko napadat. Chvíli to zvládali, ale pak Šindelář udělal kiks, z něhož vše vzniklo. Takže se nám to vyplatilo.

Penaltu jste proměnil s přehledem...

V týdnu jsem v tomto směru hodně přemýšlel, protože tři penalty jsem kopl doprostřed. Teď jsem viděl, že gólman zůstal stát, tak jsem zvolil jiné řešení a rozhodl se dobře.

U druhé gólové střely jste zřejmě moc přemýšlet nemusel.

Naběhl jsem si na Čermákův centr, který mi balón naservíroval výborně. Stačilo jen se trefit. Stalo se a byly z toho, byť jak už jsem řekl se štěstím, tři body. Za to jsem samozřejmě rád.

Po výhře jste minimálně na jeden den v tabulce druzí. Jeli jste do Olomouce s tím, že se posunete výš?

Vyhrát chceme každý zápas. A teď nám to navíc šlape. Doma jsme minule přejeli Slovácko a tady při nás stálo i štěstíčko. Je důležité, že jsme zápas zvládli. Musíme to však příště potvrdit.

Reklama

Související témata: