Hlavní obsah

Oslabená Plzeň vyškolila Spartu a dotáhla se na ni, Slavia udeřila v Teplicích

Aktualizováno

Dva domácí giganti proti sobě. Duel Plzně se Spartou byl ozdobou 12. kola fotbalové ligy. Viktoria zvítězila 2:1 a v tabulce se na rivala dotáhla. Sparťanský brankář Bičík chytil plzeňskému Ďurišovi penaltu, Viktoria přišla o vyloučeného kapitána Procházku, góly však dali střídající hráči Baránek a Petržela, letenský Juliš už jen snížil. Víkend uzavřel zápas Teplic se Slavií, který čtyři minuty před koncem rozhodl jediným gólem slávista Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Sparta prostě ve velkých zápasech selhává. Zas a znovu. Co víc přitom Letenští ve šlágru podzimu chtěli!? Bičík chytil v prvním poločase Ďurišovi penaltu, ještě do přestýávky byl za oplácení vyloučen domácí kapitán Procházka.

Sparta měla být na koni, ale oslabený soupeř byl ve druhé půli jasně lepší. I v deseti byli obhájci titulu aktivnější a střídající Jan Baránek s Milanem Petrželou zařídili výhru. Pražané už stihli jen snížit zásluhou dalšího náhradníka Lukáše Juliše. Viktoria se tak v tabulce na vedoucí Spartu bodově dotáhla.

Sešívaní porážkám odvykli, po sedmi kolech bez prohry však minule doma padli s Olomoucí a najednou byli až osmí. Novou sérii ovšem nastartovali hned na hřišti Teplic. Pražané tam zahodili spoustu šancí, rozhodnout mohli i domácí. Až v 86. minuitě udeřil střídající Bílek a červenobílí se stále drží ve hře o poháry.

Severočeši tak ukončili příjemnou sérii, v lize se Slavií pět předešlých zápasů neprohráli (tři výhry, dvě remízy).

Reklama