Hlavní obsah

Frustrace z prohry je velká, z výkonu ale ještě větší, neuměl ani Ščasný vysvětlit sparťanské proměny

Plzeň

Těžko se mu vysvětlovala proměna, která tloukla do očí. Před deseti dny excelentní představení Sparty a remíza na hřišti třetího týmu bundesligy v Evropské lize, teď totální selhání a prachmizerný výkon v Plzni v domácí soutěži. „I já se cítím frustrovaný. A mnohem víc z výkonu ve druhé půli, než z porážky,“ nepopíral zklamání trenér sparťanských fotbalistů Zdeněk Ščasný.

Zdeněk Ščasný po zápasu s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň - dojmy hráčů po zápase

Neskutečné, jak se dokáže váš tým během pár dnů změnit. Máte vůbec nějaké vysvětlení?

Na Schalke jsme jeli s pocitem, že nemáme co ztratit a byť jsme v Gelsenkirchenu nezačali dobře, náš výkon šel razantně nahoru. V Plzni jsme naopak nastupovali s představou, že nepříznivou sérii konečně prolomíme.

Měli jste, když vám nahrávalo úplně všechno. Penalta, kterou Ďuriš neproměnil, červená pro domácího kapitána Procházku, jenž se nechal unést a byl správně vyloučený, takže vám nabídl početní převahu. Proč jste ani tyto nahrávky na smeč nevyužili?

Protože právě Procházkovo vyloučení strašně ublížilo nám. Hráči si začali uvědomovat, že teď už je jejich povinností vyhrát.

Jen v tom to bylo?

V tom, že ve druhé půli neběhali a nenabízeli se, jak měli, že se dopouštěli hloupých ztrát uprostřed hřiště a umožnili Plzni, aby se chytila, pochopitelně také. Byli jsme minimálně nebezpeční a na plzeňskou bránu pořádně nevystřelili. Hlavně však všichni, co na hřišti byli, měli dát do utkání mnohem víc. Náš výkon ve druhé půli prostě nechápu.

Možná jste neměl nechávat sedět střelce Lafatu jen na lavičce mezi náhradníky ...

Po konzultaci s lékařem jsme usoudili, že by šlo o přílišný risk vzhledem k programu, který nás čeká. A riskovat nemělo smysl, i když zodpovědnost samozřejmě padá na mou hlavu.

Za předvedený výkon ovšem také...

Samozřejmě, a proto jsem z něho tak frustrovaný. Víc než z porážky jsem zklamaný z toho, co jsme v Plzni předvedli.

Nevypovídá snad nedělní prohra mnohé i o charakteru vašeho týmu? Zatímco Plzeň ho ukázala, vaším svěřencům scházel. Jako téměř pokaždé, když přijde podobně důležitý zápas!

Nemluvil bych o charakteru, příčiny bych spíše viděl v hlavách hráčů. V jejich myšlení a psychice.

To je budete omlouvat pořád?

Neomlouvám, naopak tvrdím, že v dlouhodobé perspektivě se tahle situace musí řešit, neboť je nezbytné, abychom tento handicap odstranili.

Reklama

Související témata: