Hlavní obsah

Plzeňský Baránek dal nejdůležitější gól v kariéře

Karel FeltSport.czPrávo

Na trávník přišel stoper Viktorie Jan Baránek až po vyloučení kapitána týmu Václava Procházky. Rozhodně neměl za úkol stát se žolíkem v zakončení, ale jeho přesná hlavička po rohovém kopu odstartovala plzeňskou cestu za senzační výhrou v oslabení a nad lídrem tabulky fotbalové ligy Spartou...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Jan Baránek (vpravo) a Kehinde Fatai ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Plzeň - dojmy hráčů po zápase

„Určitě to byl můj nejdůležitější gól v kariéře. Ale vůbec to není o tom, že já jsem dal gól. Podstatné je, že vyhrála Plzeň a dotáhla se na Spartu," říkal Jan Baránek spokojeně po utkání. „Ani jsem nebyl nervózní. V poločase se mnou mluvil Pavel Horváth a naléval mi sebevědomí a klid. Moc mi také pomohli spoluhráči v obraně, kteří na mne mluvili. Obrana byla kompaktní, fungovala perfektně. Nastoupil jsem sice do rozjetého vlaku, ale perfektně fungujícího," dodal.

Červená je semkla

Podle Baránka s týmem nezamávala neproměněná penalta. „Kdybychom vedli, Sparta by asi hrála jinak. Samozřejmě to bylo nepříjemné, ale vyloučení bylo těžším momentem. Hrát proti Spartě víc než jeden poločas v deseti není příjemné. Ale nám všechno vyšlo perfektně. Jedna povedená standardka, jeden vydařený brejk a vyhráli jsme a máme tři body," radoval se.

A vylíčil, co trenér Karel Krejčí zdůrazňoval o půli v kabině: „Abychom hráli od půlky hřiště v bloku a směrem dopředu se soustředili na brejky a standardky. To jsme splnili. Červená karta nás stmelila. Semkli jsme se. Možná v tom byl i malinký pocit poškození. Nechtěli jsme prohrát, naopak jsme šli víc za vítězstvím než soupeř. Sparta byla aktivní jen k naší šestnáctce. Moc šancí si nevytvořila, my jsme ji ubránili, včetně Fataie. Ve vítězství jsem ale uvěřil až po druhém gólu. Sparta už měla málo času zápas otočit a jen snížila."

Reklama

Související témata: