Hlavní obsah

Teplice - Slavia 0:1Sešívaní díky gólu v závěru vyhráli v Teplicích a jsou pátí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
86. Bílek 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie ve 12. kole první ligy díky gólu Jiřího Bílka z 86. minuty zvítězili 1:0 v Teplicích. Pražané ukončili sérii tří zápasů bez výhry a posunuli se na páté místo tabulky. Naopak Severočeši doma podruhé za sebou nebodovali a propadli se na sedmou pozici. Slavia v Teplicích triumfovala poprvé od roku 2009.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Záložník Slavie Levan Kenija (vlevo) a teplický záložník Teplic Admir Ljevakovič.

Článek

Slávisté na začátku utkání mysleli spíš na defenzivu. Po ztrátě míče se okamžitě vraceli do obranného bloku, na který domácí zkoušeli vyzrát buď narážečkami, nebo střelami z dálky. A tak během první čtvrthodiny hned dvakrát těsně minul branku hostí Ljevakovič a po něm i Hora.

Pak ale začaly být mnohem nebezpečnější brejky "sešívaných". Ve 21. minutě vlétl z levé strany do vápna Škoda a těsně minul a o šest minut později zopakoval to samé z druhé strany Černý. Slavia postupně přebírala iniciativu, začala být v soubojích důraznější a deset minut před pauzou přikovala domácí k jejich vápnu. Nejdřív po Pitákově přistrčení pálil Kenija z dobré pozice jen těsně vedle gólmana Slavíka. Po rohu pak přizvedl Latka míč tak šikovně, že jen o centimetry minul branku.

Hosté si větší aktivitu podrželi i po přestávce, ale teď byli pro změnu nebezpečnější domácí. V 57. minutě Fillo vybojoval přímý kop zhruba dvacet metrů od branky a sám vzápětí nasměroval míč do horního růžku, ze kterého ho vytěsnil až parádní zákrok Berkovce. V 76. minutě po rohu hlavičkoval těsně nad Jablonský, vzápětí zase pálil zblízka do boční sítě Krob.

Slavia měla ve druhém poločase dlouho jen jednu šanci, zblokovanou střelu Pitáka z malého vápna, ale na konci s trochou štěstí gól přece jen dala. Po Voltrově zpětné přihrávce se na hranici šestnáctky dostal do zakončení další náhradník Bílek a jeho křížná střela v 86. minutě zapadla přesně k tyči. Teplice už se na účinnou odpověď nezmohly.

12. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 86. Bílek. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kříž. ŽK: Ljevakovič - Švec, Milan Škoda, Souček, Berkovec. Diváci: 6871.
Teplice: Slavík - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič, Breite (87. Kapolongo) - Vondrášek (79. Potočný), Vachoušek, Fillo - Bratanovič. Trenér: Vavruška.
Slavia: Berkovec - Frydrych, Latka, Deli, Švec - Černý (72. Voltr), Souček, Kenija, Piták (76. Bílek), Zmrhal (90.+1 M. Vukadinovič) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: