Hlavní obsah

Měl jsem šťastnou ruku, pochválil se Uhrin za vynesení žolíků

Vynesl žolíky v pravý čas. Čtyři minuty před koncem střídající Radek Voltr zpracoval míč pro druhého střídajícího hráče Jiřího Bílka a ten rozhodl o výhře 1:0. Fotbalisté Slavie tak po šesti letech vezou z Teplic tři body, díky nimž domácí tým přeskočili a posunuli se na pátou příčku v ligové tabulce. „Měl jsem šťastnou ruku,“ usmíval se trenér Dušan Uhrin.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v Teplicích.

Článek

Hrdina večera mohl být na hřišti od začátku, nakonec si ale musel na svou chvíli slávy počkat.

„Se sestavováním jedenáctky jsme měli řadu problémů. Jirka Bílek tam měl jít od začátku, ale nakonec jsem se rozhodl pro Karla Pitáka, abychom byli ve středu hřiště konstruktivnější. Myslím, že jsme byli. I Karel šel do utkání s určitým hendikepem, takže sotva jsem viděl, že už nemá dostatečný pohyb, okamžitě jsem ho vystřídal. Bílkovi jsem neříkal: dej gól, jasně že ho dá. Měl jsem šťastnou ruku, jak se říká," cituje Dušana Uhrina klubový web.

Severočeši přitom o chvíli dříve mohli jít do vedení. Při Fillově přímém kopu se ale blýskl brankář Berkovec. „Samozřejmě jsme mohli z trestňáku dostat jasný gól, ale Berkovec předvedl excelentní zákrok a odčinil zápas s Olomoucí, který se mu nepovedl," pochválil trenér gólmana.

Uhrin byl také spokojený, že zápas zvládli hráči, kteří se v základu objevili po dlouhé době, nebo v lize nastoupili vůbec poprvé. „Jsem rád, že si se zápasem poradili hráči, kteří dlouho nehráli, což byli Michal Frydrych a Michal Švec. Odehráli utkání dobře, protože jsme branku nedostali."

Reklama

Související témata: