Hlavní obsah

Hráčem měsíce bude nováček, kandidují Fatai, Magera a Kovařík

Ani jeden z nich ještě anketu nevyhrál, vítězem tedy v každém případě bude debutant. Na cenu pro nejlepšího fotbalistu první ligy za měsíc říjen kandidují sparťanský útočník Kehinde Fatai, mladoboleslavský kapitán Lukáš Magera a plzeňský záložník Jan Kovařík. Mezi trenéry se do nominace dostali Jindřich Trpišovský z Liberce, plzeňský Karel Krejčí a také Karel Jarolím z Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kovařík se raduje z branky.

Článek

Poslední zápasy nasvědčují, že se Spartě podařilo najít náhradu za kanonýra Davida Lafatu. Nigérijský útočník či křídelník Kehinde Fatai totiž skóroval ve všech říjnových zápasech, když ze tří duelů vytěžil pět branek a do sítě Slovácka i Příbrami skóroval dokonce dvakrát. Střelecký prach mu zvlhl až v Plzni, kde jeho tým padl 1:2.

Báječný měsíc prožil také Lukáš Magera. V Mladé Boleslavi působí už čtvrtou sezónu, ale až teď prožívá nejpovedenější období ligové kariéry. Dvaatřicetiletému útočníkovi se navíc daří i v osobním životě, v němž se mu na začátku září narodil syn Matyáš. Významná životní událost se na Magerovi projevuje i na hřišti. Skóroval ve třech z posledních čtyř zápasů a nastřílel v nich čtyři branky.

Dvojici útočníků doplňuje také zástupce středové řady. Svými výkony zaujal univerzál Plzně Jan Kovařík a právem se pere o cenu pro nejlepšího hráče měsíce října. V něm dvakrát skóroval a dvakrát si připsal gólovou přihrávku. Sedmadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru je poctivým pracantem.

Velmi vyrovnaný boj se pravděpodobně odehraje v anketě Trenér měsíce. Na nejlepšího kouče měsíce kandiduje srpnový vítěz Jindřich Trpišovský, plzeňský Karel Krejčí a také Karel Jarolím, který na svůj první triumf stále čeká.

Hlasování probíhá na webu synotliga.cz.

Reklama

Související témata: