Hlavní obsah

Sparta se rozloučila s oběma asistenty Grigy

PRAHA

První změny ve fotbalové Spartě na sebe nenechaly dlouho čekat. Vedení klubu ve středu rozhodlo, že s koncem podzimní sezóny skončili u prvoligového mužstva oba asistenti Jaroslav Šilhavý a Boris Kočí. Jen jednoho nástupce odvolané dvojice si zvolí trenér Stanislav Griga v nejbližších dnech, zřejmě už do konce týdne.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér Stanislav Griga (vlevo) bude mít jen jednoho asistenta.

Článek

O odchodu obou asistentů se spekulovalo už po vyhazovu trenéra Jaroslava Hřebíka v říjnu letošního roku. Jeho nástupce Griga tehdy totiž prohlásil, že za výsledky by všeobecně neměli mít zodpovědnost pouze hlavní trenéři, ale i jejich asistenti. "Je to snaha o změnu a o oživení i v trenérské kabině. Chci přinést něco nového do zaběhnutých stereotypů," zdůvodnil dnes své rozhodnutí Griga, který prý přivede už pouze jednoho spolupracovníka.

Šilhavý je uznávaným odborníkem, který by podle mnohých měl už dostat v nějakém klubu šanci jako hlavní kouč. Na Letné mu zřejmě ale uškodilo, že až příliš vehementně obhajoval trenérské metody Grigova předchůdce, jenž stál na počátku nejhoršího klubového podzimu za posledních třicet let. Kočí se zase údajně více osvědčil v předchozí sezóně jako hlavní kouč rezervy.

Kočí asi k rezervě

A není vyloučeno, že tam znovu skončí, protože Sparta oběma koučům práci u druholigového mužstva nabídla. Dá se ale očekávat, že nabídku přijme spíše Kočí, protože Šilhavého čeká náročné jaro před mistrovstvím světa, kam pocestuje jako asistent reprezentačního kouč Karla Brücknera.

V realizačním týmu reprezentace je také sparťanský trenér brankářů Jan Stejskal, který naopak v letenské kabině zůstává, stejně jako Miroslav Jirkal, který však působí spíše jako pozorovatel.

Třiačtyřicetiletý Šilhavý, který je rekordmanem v počtu ligových startů mezi hráči, ve Spartě působil ve funkci tři roky. Z Viktorie Žižkov si jej tehdy přivedl jaké svého asistenta Jiří Kotrba. O dva roky mladší Kočí přišel před dvěma lety z Viktorie Plzeň, kde do té doby působil jako asistent. Asistentem u prvního mužstva na Letné je teprve od léta, kdy si vyměnil místo s Václavem Kotalem.

Reklama

Související témata: