Hlavní obsah

Hráčem měsíce je plzeňský Kovařík, zdolal Fataie i Mageru

Aktualizováno

Patřil k ústředním postavám vítězného šlágru se Spartou a o pár dnů později se dočkal také individuálního triumfu. Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za měsíc říjen fanoušci zvolili Jana Kovaříka z Plzně. Reprezentační záložník v anketě Ligové fotbalové asociace těsně porazil Kehindeho Fataie ze Sparty, třetí skončil Lukáš Magera z Mladé Boleslavi. Mezi trenéry vyhrál už podruhé v sezóně liberecký Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovařík na srazu české fotbalové reprezentace před utkáním kvalifikace ME 2016 s Islandem.

Článek

Reprezentant Jan Kovařík v říjnu dvakrát skóroval a připsal si i dvě asistence, čímž výrazně dopomohl Viktorii k zisku devíti bodů ze čtyř zápasů. První listopadový den pak Viktroia porazila Spartu 2:1 a právě Kovařík byl jedním z nejlepších mužů zápasu.

Hráčem měsíce se stal poprvé. „Každé ocenění potěší, o to více, pokud o něm hlasují fanoušci. Nyní se sice všechny moje myšlenky upínají na utkání s Rapidem, ale z ceny mám samozřejmě radost. Fotbal je týmovým sportem, takže to beru jako ocenění celého klubu. Jen očekávám, že v kabině si vyslechnu své," prohlásil šťastný vítěz před dnešním utkání Evropské ligy s Rapidem Vídeň.

Hráč měsíce října:
1. Jan Kovařík3015
2. Kehinde Fatai2911
3. Lukáš Magera2315

Již podruhé v aktuální sezóně se stal Trenérem měsíce liberecký kouč Jindřich Trpišovský. Nechal za sebou plzeňského stratéga Karla Krejčího i kouče Mladé Boleslavi Karla Jarolíma a znovu tak dokázal, že ne nadarmo se mu říká český Jürgen Klopp.

„Ocenění si velmi vážím a mám z něj velkou radost. Uvědomuju si, že hned ve své první sezóně v Synot lize na postu hlavního trenéra jsem z kraje sezóny hned dvakrát získal toto ocenění. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a ještě víc bych chtěl poděkovat realizačnímu týmu a hráčům v Liberci," vzkázal Trpišovský z Nizozemska, kde se dnes jeho tým chystá na duel Evropské ligy proti Groningenu.

Trenér měsíce října:
1. Jindřich Trpišovský3036
2. Karel Krejčí3016
3. Karel Jarolím2189

Reklama

Související témata: