Hlavní obsah

Škoda má na mušce 50. gól. Dočká se ho v bitvě o krále Vršovic?

Praha

Bitva o fotbalového krále Vršovic pro něj stále má zvláštní příchuť. Před čtyřmi lety svlékl dres Bohemians a zamířil rovnou k rivalovi do Slavie. „Speciální je derby proti Bohemce asi vždycky, ale beru ho jako normální zápas, který chceme vyhrát,“ ujišťuje reprezentant Milan Škoda, který by právě proti klokanům mohl vstřelit svůj 50. gól v české lize. V Edenu se hraje v neděli od 15:00 před kamerami O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Milan Škoda - rozhovor.Video: slavia.cz

 
Článek

Sešívaní jsou favoritem derby. Na rozdíl od předposledního rivala se po dvanácti kolech vyhřívají na pátém místě ligové tabulky. Slavia prohrála jen jediné z posledních devíti kol.

„Poslední domácí zápas s Olomoucí jsme ale nezvládli, a tak budeme myslet jen na to, abychom získali tři body," avizuje útočník Milan Škoda v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Bohemka nehraje vůbec špatně. Nedařilo se jí dovést hodně zápasů do vítězného konce, takže mají málo bodů. Ale my hrajeme doma a potřebujeme napravit to, co jsme zkazili s Olomoucí," uvědomuje si odchovanec ČAFC Praha.

Paradoxem je, že nejlepším střelcem klokanů v historii soubojů se Slavií zůstává právě Milan, který už obléká dres soupeře. Do sítě červenobílých zamířil třikrát.

V reprezentaci bojuje o EURO

Škoda zpomalil svůj gólostroj. Během posledních sedmi kol se trefil jen jednou a má na kontě sedm podzimních branek. Stále však má velkou šanci odjet na EURO 2016 do Francie, kam národní tým výrazně posunul dvěma góly proti Kazachstánu.

Nechybí ani v nominaci na nadcházející zápasy se Srbskem a v Polsku.

„Každý zápas, který odehrajete za reprezentaci, je samozřejmě bojem o místo. Těším se na oba přáteláky. Věřím, že se na hřiště dostanu - a že nezklamu," říká Škoda.

Reklama

Související témata: