Hlavní obsah

Velká úleva, oddechl si jablonecký kouč Šilhavý po hladké výhře nad Olomoucí

Jablonec nad Nisou

Až do třináctého ligového kola čekali fotbalisté Jablonce na vítězství na domácím trávníku. Dočkali se v jednoznačném duelu se Sigmou Olomouc, které nasázeli hned čtyři góly. Zápas výrazně ovlivnila dvě vyloučení hostujících hráčů. Jablonec při hře proti deseti vstřelil již v prvním poločase dvě branky a stejný počet přidal v posledních třiceti minutách, kdy oslabená Olomouc dohrávala pouze v devíti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý

Článek
Fotogalerie

„Upřímně řeknu, že je to velká úleva. Kluci utkání zvládli, za což zaslouží pochvalu. Nebylo to ale zpočátku jednoduché. Cítili jsme tlak, že nevyhráváme. A to všichni, co se pohybujeme u mužstva, proto jsme opravdu rádi, že to takhle dobře dopadlo," oddechl si jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Samozřejmě věděl, že vývoj poznamenaly červené karty pro olomoucké obránce Hálu v 17. minutě a Rajnocha v 62. minutě! „Dokázali jsme toho využít, byť mnohdy se soupeř semkne, když jde do deseti. Vzpomněl jsem si na loňský zápas s Českými Budějovicemi, kdy jsme hráli od patnácté minuty v početní převaze a remizovali jsme bez branek. Ale tentokrát nás dva góly do přestávky uklidnily a proti devíti to byla otázka skóre," podotkl kouč Severočechů.

S výsledkem byl spokojen. „Se vší pokorou k soupeři výhru 4:0 pochopitelně bereme, ale kdybychom byli ještě hladovější, mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem. Každopádně jsme tři body nutně potřebovali, poněvadž po remízách naskakují body do tabulky jen pomalu," poukázal Šilhavý na fakt, že Jablonec figuruje stále na nižších příčkách, než kam směřují týmové ambice.

Pospíšil čněl nad ostatními

Nad ostatními jabloneckými hráči čněl svým výkonem Martin Pospíšil, který byl motorem všech akcí a podílel se na většině gólů. V den zápasu byl přitom nominován do reprezentace pro nadcházející zápasy národního týmu.

„Myslím, že Pospíšil je tam zaslouženě. To, že ho reprezentační kouč Pavel Vrba zařadil do svého výběru, Martina asi správně nakoplo. Měl speciální motivaci, navíc proti Olomouci, odkud přišel do Jablonce. Pospíšil rozděloval míče, předváděl kombinace a dal krásný gól. Jen tak dál," dodal Šilhavý s úsměvem. Tedy v rozpoložení, které u něj v poslední době nebývalo vzhledem k rozpačitým výsledkům zvykem.

Reklama