Hlavní obsah

Moje chyba, uznal gólman Zlámal, že před vyrovnávacím gólem Škody o faul nešlo

Ptaha

Rozčiloval se. Dokonce i za sudím Lerchem gólman Zdeněk Zlámal po vyrovnávacím gólu domácích slávistů vystartoval, aby mu vysvětlil, co si o jeho verdiktu myslí. Držel dlouho své klokany nad vodou, jubilantovi Pitákovi hrajícímu tří stý ligový zápas zlikvidoval dokonce penaltu, a přesto to v nedělním vršovickém derby na vítězství nestačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný brankář Bohemians Zdeněk Zlámal.

Článek

„Rozpálil jsem se, protože jsem byl přesvědčený, že rozhodčí měl po vzdušném souboji pískat faul. Samozřejmě na mě," doznával zkušený brankář, ale hned vzápětí se kál. „Až po chvíli jsem si musel přiznat, že to byla moje chyba. Škoda stál za mnou a já ho neviděl, když vletěl do souboje. A stará pravda říká, že když se gólman nechá přehlavičkovat, je to vždycky jeho chyba."

Škoda, který přišel do Slavie právě ze sousedního Ďolíčku a zatím nikdy svému bývalému klubu branku nedal, se stal v nedělním šlágru kola Zlámalovým prokletím, neboť tentokrát se trefil hned dvakrát.

„Naštval mě, ale je prostě dobrý," přiznával brankář Bohemians, že proti domácímu snajprovi to měl hodně těžké. Dostal od něho sice dva góly, ale další šance mu zlikvidoval a domohl tak svým klokanům k zisku hodně důležitého bodu.

I lapenou penaltou, neboť Pitákovu střelu těsně před přestávkou bravurně vyrazil. „Samo sebou, že mám za ta léta exekutory penalt nastudované, ale když se návodem řídím, směr střely většinou nevystihnu. Proto jsem riskoval, skočil k pravé tyči a vyšlo mi to," nedělal ze zákroku vědu.

Klokani mu ale za něj blahořečili, neboť díky němu uhráli remízu a odvezli si bod.

„Unikli jsme konečně ze sestupových příček, ale mohli jsme mít klidně tři body. Byl to nás nejlepší podzimní zápas. Teď ale potřeba, abychom v podobných výkonech pokračovali a unikli ode dna tabulky napořád," doufá Zlámal, že překvapivý import z Edenu jeho týmu v závěru podzimu hodně pomůže.

Reklama

Související témata: