Hlavní obsah

Baník - Plzeň 0:4Plzeň po utrápeném poločase zabrala a Ostravě dala čtyři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Hořava 0 : 1
67. Holenda 0 : 2
79. Petržela 0 : 3
81. Ďuriš 0 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Plzně v Ostravě ve 13. kole první ligy splnili roli favorita a po výhře 4:0 se vyhoupli zpátky do čela tabulky. Mistr však na hřišti posledního týmu soutěže zabral až po změně stran a po bezgólové půli domácím nastřílel čtyři branky během 28 minut. Jednu trefu si připsal i Michal Ďuriš a dotáhl se na desetibrankového Lukáše Mageru v čele tabulky střelců. Baník doma s Plzní prohrál pošesté za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Daniel Kolář z Plzně a za ním Martin Dostál z Ostravy.

Článek

Plzeň ve Vítkovicích nechala svého nejlepšího střelce Ďuriše zpočátku pouze mezi náhradníky a v první půli byla jenom stínem úřadujícího šampiona. Z předzápasových předpokladů se naplnil jediný: hosté soupeři moc nepůjčovali míč, ale už v předfinální fázi byli jaloví a druhá nejhorší ligová obrana nebyla ani moc přetížená.

Ostrava naopak nebyla vůbec daleko od vedoucího gólu. Kukec v 17. minutě z přímého kopu parádně obstřelil zeď, ale jeho rána rozvlnila jen boční síť. Viktoria kontrovala Holendovou hlavičkou, se kterou ale Pavlenka neměl problém, a jedinou opravdovou šanci úvodní půle si vzápětí vytvořila až po minele domácího stopera Machovce, ale Kopic zblízka trefil Pavlenku do obličeje.

Outsider s nevýraznou Plzní nadále držel krok a ještě před přestávkou jí znovu postrašil hlavičkou Machovce i výpadem Červenky. Teprve po obrátce dostal výkon Plzně jiné parametry, ale do vedení ji pomohla chyba ostravského gólmana Pavlenky, který nezkrotil Kovaříkův centr a Hořava pohodlně dorazil do sítě.

Pak už byl na trávníku jen jeden tým. Ostrava soupeři přestala stačit v rychlosti a Viktoria rázem mohla uplatnit daleko větší fotbalové dovednosti. I další gól hostů se zrodil po dorážce: Hrošovského pokus doklepl Holenda. Západočeši po prostřídání a příchodu Ďuriše s Petrželou pak několikrát ostravskou obranu rozebrali do posledního šroubku.

Domácí se sice chvilku zlobili po neuznané trefě Mičoly z ofsajdu, ale na lepší výsledek v žádném případě pomýšlet nemohli. Petržela po brejku do otevřené obrany vstřelil třetí gól a už za dvě minuty po další rychlé akci skóroval zblízka Ďuriš.

Ostrava tak prodloužila svou tristní bilanci v sezóně už na dvanáct porážek, zůstává beznadějně poslední a na výhru proti Plzni čeká už dvanáct zápasů.

13. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:4 (0:0)
Branky: 53. Hořava, 67. Holenda, 79. Petržela, 81. Ďuriš. Rozhodčí: Marek - Pilný, Arnošt. ŽK: Kaša - Hrošovský. Diváci: 5032.
Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Lučič - Ježdík (68. Narh), Lásik - Mondek (78. Szotkowski), Kukec, Mičola (83. Holzer) - Červenka. Trenér: Korytář.
Plzeň: Bolek - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský (87. Kučera) - Hrošovský, Hořava - Kopic (60. Petržela), Kolář, Kovařík - Holenda (74. Ďuriš). Trenér: Krejčí.

Reklama

Související témata: