Hlavní obsah

Sparta - Teplice 3:1Letenští po Schalke nekoncertovali, díky rychlému obratu ale tři body vydřeli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vachoušek 0 : 1
13. Fatai 1 : 1
25. Krejčí 2 : 1
75. Fatai 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Žádná elegance a krása, výhru tentokrát s pohárovou únavou v nohou museli vydřít. Úspěšně. Fotbalisté pražské Sparty porazili v posledním utkání 13. ligového kola Teplice 3:1 a uhájili tak první příčku tabulky. Severočeši na Letné rychle vedli, Pražané však skóre rychle otočili a hlavně díky tomuto obratu získali tři body. Vítězný gól dal Krejčí, dvakrát se trefil Fatai.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Kehinde Fatai (vlevo) a David Lafata oslavují gól na 1:1 v duelu s Teplicemi.

Článek
Fotogalerie

Tři dny po remíze se Schalke doznala sestava Sparty dvou změn, Hušbauer a Steinhöfer nastoupili místo Jiráčka s Matějovským.

Ve chvíli, kdy zápas začínal, se Letenští propadli až na třetí příčku tabulky za Plzeň a Mladou Boleslav a jen v případě vítězství se mohli vrátit na první místo. Jenže hned v 5. minutě udeřili hosté. Neobsazený Hora přesně odcentroval, kapitán Vachoušek se na malém vápně snadno prosadil právě přes Steinhöfera a hlavou otevřel skóre.

Sparťany zdobí, že na šokující úvod dokázali bez mrknutí oka zareagovat. Hybšův centr Lafata ideálně sklepl Fataiovi a africký snajpr přesnou střelou k tyči nedal Slavíkovi šanci.

Severočeši hrozili dlouhými míči za obranu a brankář Bičík musel dvakrát v nouzi jako falešné libero odhlavičkovat míč do bezpečí. Sparta už ovšem zase dýchala a ve 25. minutě skóre otočila. Fatai uvisel na svých zádech faulujícího Kroba, stihl uvolnit do křídla Krejčího a záložník nekompromisní bombou do Slavíkovy sítě oslavil páteční dodatečnou nominaci do národního týmu.

Tři minuty před přestávkou mohly Teplice vyrovnat. Bičík neudržel Breiteho ránu zdálky, vzápětí však nohou parádně dorazil Fillovu téměř tutovou dorážku.

Kanonýr Fatai přidal pojistku

Hned po přestávce Severočeši děkovali Slavíkovi, že náramně vytáhl Hušbauerovu technickou střelu k tyči. Teplice však stále cítily šanci na dobrý výsledek a po Vondráškově centru zahodil Fillo další gólovku.

Hosté toho litovali hlavně čtvrt hodiny před koncem, když Krejčí naservíroval pamlsek Fataiovi a ten přidal uklidňující gólovou pojistku. Útočník mířící do služeb rumunské reprezentace se posunul již na osm podzimních ligových gólů.

Skóre mohlo být ještě vyšší, po faulu Dresslera na Jiráčka se kopala penalta. Dočkal ji proměnil, ale protože Lafata vběhl předčasně do vápna, nechal ji rozhodčí Zelinka opakovat. A druhý pokus už Slavík stejnému exekutorovi vyrazil.

Fotbalová Synot liga - 13. kolo:
Sparta Praha - FK Teplice 3:1 (1:1)
Branky: 13. a 75, Fatai, 25. L. Krejčí - 5. Vachoušek. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Mareček, Dočkal, Costa - Krob, Breite, Ljevakovič, Dressler. Diváci: 7766.
Sparta: Bičík - Steinhöfer (46. Jiráček), Costa, J. Brabec, Hybš - Mareček, Hušbauer (63. Matějovský) - Fatai, Dočkal, L. Krejčí - Lafata (90. Juliš). Trenér Ščasný.
Teplice: Slavík - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob (54. Dressler) - Ljevakovič, Breite - Vondrášek, Vachoušek (83. Bratanovič), Fillo (83. Potočný) - Kapolongo. Trenér Vavruška.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články