Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:1Liberec si přijel do Brna pro druhou ligovou prohru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Chrien 1 : 0
66. Rabušic 1 : 1
76. Řezníček 2 : 1
90. Zavadil 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili ve 13. kole první ligy Slovan Liberec 3:1 a čtvrtému týmu tabulky připravili teprve druhou prohru v sezóně. Branky Brňanů, kteří už čtyři kola neprohráli, vstřelili Chrien, Řezníček a v poslední minutě Zavadil. Za hosty vyrovnal na 1:1 Rabušic, který právě v Brně před lety naskočil do velkého fotbalu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský Jakub Řezníček se raduje z výhry.

Článek

Brňané vstoupili do utkání útočně, hned v první minutě se dostal z rychlého protiútoku do šance Brigant, další nabídku propásl v osmé minutě Řezníček, který po Škodově uvolnění už nestačil přehodit padajícího obránce protivníka. Počáteční tlak Zbrojovky liberecké fotbalisty zaskočil. Poprvé vážněji zahrozil až po nedorozumění domácích zadáků Rabušic, ale jen trefil brankáře Melichárka. Podruhé tentýž hráč těsně minul brněnskou branku.

Také do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe domácí. Ve 49. minutě se po hrubce Bartla ocitl Škoda sám před Koubkem, liberecký gólman stačil střelu vyrazit a z dorážky Lacko netrefil prázdnou branku. O tři minuty později se po sérii špatných odkopů míč dostal k Chrienovi, který už brankáře Koubka překonal.

Liberecký trenér Trpišovský okamžitě zareagoval, místo Bartla poslal do hry reprezentanta Šurala. Severočeši srovnali krok, dostali protivníka pod tlak. V 65. minutě využili chybnou rozehrávku Brna k rychlému protiútoku po pravé straně a Rabušic přesně zakončil.

Navzdory převaze se však Liberci výsledek nepodařilo otočit. V 77. minutě po Zavadilově akci našel Škoda obloučkem volného Řezníčka, který přidal druhý gól. V poslední minutě pak po sólovém úniku Řezníček přesně přihrál Zavadilovi, který výhru zpečetil.

13. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 3:1 (0:0)
Branky: 52. Chrien, 77. Řezníček, 90. Zavadil - 66. Rabušic. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Hock. ŽK: Schuster, Frelih - Shala, Sackey. Diváci: 4524.
Brno: Melichárek - Chrien, P. Buchta, Schuster, Lutonský - Lacko (90. Jakub Šural), R. Buchta - Vávra (61. Zavadil), Brigant (82. Frelih), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.
Liberec: Koubek - Mudra, Švejdík, Pokorný, Sýkora - Pavelka, Sackey, Bartl (57. Josef Šural), Shala (78. Bakoš) - Kerbr (65. Jefremov), Rabušic. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: